A Fizzer volt a legelterjedtebb vírus májusban

Tóth Kristóf, 2003. június 1. 22:47
[smallimage 1 left] A Fizzer még a hosszú ideje vezető Klez-H vírust is letaszította a számítógépes vírusok májusi toplistájáról, derült ki a MessageLabs jelentéséből.
A közelmúltban megjelent Fizzer féregprogram még a hosszú ideje meglehetősen aktív Klez-H vírust is maga mögé utasította, és átvette a legaktívabb számítógépes vírusok listájának vezető helyét, közölte az ügyfelek e-mail postafiókjainak vírus- és spamszűrésével foglalkozó brit MessageLabs. A társaság májusban mintegy 497 846 olyan e-mailt szűrt ki a világhálóról, amely a Fizzer vírust tartalmazta. A MessageLabs által ellenőrzött e-mailek közül az elmúlt hónapban 293 028 elektronikus levél tartalmazta a Klez-H vírust, amely a lista negyedik helyére csúszott.

A társaság jelentése szerint májusban minden 145 elektronikus levélből egy tartalmazott vírust.

Ami a kéretlenül érkező reklám e-maileket illeti, a társaság által kiszűrt spamek száma a hónapban első alkalommal múlta felül a tisztességes üzenetek számát. A MessageLabs spamszűrő szolgáltatása az e-mailek 55,1 százalékát azonosította spamként, és blokkolta.

Az antivírusszoftvereket fejlesztő Sophos májusban a legtöbb bejelentést a magát Microsoft terméktámogatási üzenetnek álcázó Palyh vírussal kapcsolatban kapta. A Fizzer a Sophos listáján a második helyen áll, a MessageLabs pedig a harmadik helyre sorolta a Palyh vírust.

A MessageLabs májusi vírus toplistájának élén a Fizzer áll a Yaha-E (2.) és a Palyh (3.) előtt. A toplistáról lecsúszott Klez-H -t (4.) a Sobig-A (5.), a Yaha-K!e2a2 (6.), a SirCam-A (7.), a Yaha-P (8.), a BugBear (9.), valamint a Lovegate-F (10.) követi.
Kulcsszavak: Sophos vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59