IBM DB2 Express: elérhetőség és árak

forrás Prim Online, 2003. június 12. 11:38
Az IBM ma bejelentette a DB2 Express általános elérhetőségét és árait. A DB2 egy - a kis- és középvállalatok számára kifejlesztett - új, teljes funkciós adatbázis, amely könnyedén, egérkattintás nélkül installálja önmagát. A szoftver 65 automatizálási
eszközt kínál.
Az IBM DB2 UDB Express számos eszközt tartalmaz az adatbázis-funkciók automatizálására és egyszerűsítésére. A szoftver technológiája figyelemmel kíséri a rendszer állapotát, automatikusan szakértői tanácsokat szolgáltat és "varázslók" segítségével bemutatja az egyes feladatok elvégzését a felhasználónak. Ilyen feladat lehet például a rendszer képességeinek kiterjesztése, amely a programozási kód megváltoztatása nélkül végrehajtható. A maximális rugalmasság érdekében a szoftver támogatja az XML-t, az internetes szolgáltatásokat, a Javát és a Microsoft .Net-et.

Önfejlesztési és önkonfigurációs tulajdonságai leegyszerűsítik a feladatvégzést és fokozzák a megbízhatóságot. Emiatt a kis létszámú informatikai részleggel dolgozó, takarékosságra törekvő ügyfelek hosszú távon alacsonyabb költségekre számíthatnak.

Az IBM DB2 Universal Database Express Linux és Windows 8.1 számára készült verziója most világszerte kapható. A DB2 UDB Express a Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt fut és az összes világnyelven rendelkezésre áll. A termék a kulcsfontosságú vertikális piacokon, például a kiskereskedelemben, a gyártásban és a bankoknál használt alkalmazások üzleti partnerek által elvégzett előkonfigurálásának kényelmét kínálja az ügyfeleknek. Azok az üzleti partnerek, akik ajánlataikba beépítik a DB2 Expresst, egy könnyedén installálható adatbázist kínálhatnak ügyfeleiknek.

A Windows-kompatibilitást bizonyítja az is, hogy a DB2 UDB Express leegyszerűsíti a .NET alkalmazások fejlesztését olyan eszközök segítségével, amelyek problémamentesen integrálhatók a Visual Studio .NET-be. A DB2 UDB tökéletesen támogatja a Windows Server 2003 operációs rendszert, kiválóságáról pedig 17 tanúsítvány tanúskodik, amelyek közül kettőt a DB2 UDB Express érdemelt ki.

A DB2 mostantól része az IBM online Express Enablement programjának (http://www.ibm.com/partnerworld/expressenablement), amely oktatási és technikai segítséget kínál az IBM Express termékeket használó üzleti partnerek számára.

Az IBM egy új, partnerei számára kidolgozott licencprogramot is bemutatott, az IBM Entry OEM szoftverszerződést. Az új licencprogram kedvezőbb árréssel dolgozik a kezdeti licenc és a folytatólagos támogatás esetében egyaránt, előzetes árbevétel-elkötelezettség és belépési előleg nélkül.
Kulcsszavak: IBM adatbázis

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55