Nem lesz több Internet Explorer Mac számítógépekhez

Tóth Kristóf, 2003. június 15. 08:08
A szoftveróriás Microsoft pénteki bejelentése szerint az Internet Explorer a jövőben nem lesz elérhető az Apple Computer-féle Mac számítógépeken.
Bár a redmondi (Washington) központú szoftvercég egy ideig még ellátja az Internet Explorer webböngésző Mac verzióját alkalmazó felhasználókat a szükséges biztonsági javítófoltokkal és frissítésekkel, az új IE változatok már nem fognak megjelenni a Mac gépekhez, közölte Jessica Sommer, a Microsoft termékmenedzsere.

A Microsoft úgy véli, a Mac felhasználók számára az Apple Computer Safari webböngészője megfelelő választás lehet, különösképpen, mivel a társaság nem fér hozzá a MacOS-X operációs rendszer forrásához, amelyhez pedig szükség lenne a hatékonyabb versenyzéshez.

"Nem tervezzük az Internet Explorer 6 kiadását a Mac számítógépekhez. A Safari jobb választásnak tűnik az Apple számítógépek felhasználóinak" - mondta Sommer. Ami a Windows oldalt illeti, a Microsoft a jövőben nem ad ki több önálló IE verziót, hanem beágyazza a böngészőt az operációs rendszerbe.

Az Apple a közelmúltban számos tesztverziót adott ki a Safari webböngészőből, de a végleges verzió ezidáig még nem látott napvilágot. Most, hogy a két óriáscég által kötött együttműködési megállapodás lejárt, és a Microsoft nem tervez több IE verziót kiadni az Apple gépeihez, egyes felhasználók attól tartanak, hogy a IE verziókhoz kifejlesztett weboldalak egy része esetleg nem lesz elérhető a Mac számítógépekről.

A Microsoft ezzel szemben továbbra is folytatni kívánja az Office irodai programcsomag Mac verziójának fejlesztését.
Kulcsszavak: Mac Microsoft Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36