Növelte a PeopleSoft-ra tett ajánlatát az Oracle

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 19. 10:54
Az Oracle részvényenként 19,50 dollárra, azaz összesen mintegy 6,3 milliárd dollárra emelte a PeopleSoft részvényeire tett készpénzes vételi ajánlatot. Az Oracle korábbi - ellenséges - vételi ajánlata 5,1 milliárd dollár, részvényenként 16 dollár volt.
A PeopleSoft Inc. üzleti számítógépprogram-gyártó igazgatótanácsa a múlt csütörtökön egyhangúlag elutasította a versenytárs Oracle Corp. kéretlen átvételi ajánlatát, azt nem megfelelőnek minősítve és kartellellenes aggodalmakat hangoztatva. A PeopleSoft akkori nyilatkozata szerint az 5,1 milliárd dolláros átvételi ajánlat hosszas kartellellenes vizsgálatot vonna maga után, és nagy az esélye, hogy nem is kapná meg a szabályozó hatóságok jóváhagyását.

A kaliforniai cég azt is közölte, hogy az egy részvényre 16 dolláros ajánlat - amelyet az Oracle a múlt pénteken tett - alulértékeli a PeopleSoftot, amelynek részvényeivel 16 dollár fölött kereskednek.

Az Oracle eredeti ajánlata csak néhány nappal későbbi keltezésű, mint a PeopleSoft 1,7 milliárd dolláros átvételi ajánlata a J.D. Edwards and Co-ra, egy másik riválisra. A J.D. Edwardsszal egyesülve a PeopleSoft megelőzné az Oracle-t a piaci részesedést tekintve. Az egyesüléssel évi 2,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolító, 13 ezer alkalmazottal dolgozó és 11 ezer ügyféllel rendelkező programgyártó óriás jönne létre. A PeopleSoft versenyhelyzete jelentős mértékben javulna a vállalati alkalmazások piacán a SAP, az Oracle és a Siebel cégekkel szemben a felvásárlásnak köszönhetően. Az egyesülés még az illetékes hatóságok és a részvényesek jóváhagyása előtt áll. Engedély esetén a tranzakcióra a harmadik negyedév végén, illetve a negyedik negyedév elején kerülhetne sor.

A PeopleSoft részvényei kedden 17,15 dolláron zártak New Yorkban 40 centes, 2,39 százalékos nyereséggel. A papírok ötvenkét heti csúcsa 22,50 dollár, mélypontja 11,75 dollár volt. Az Oracle papírjai 30 centtel, 2,20 százalékkal alacsonyabban zártak ugyanekkor, 13,35 dolláron. A papírok ötvenkét heti csúcsa 14,00 dollár, mélypontja 7,30 dollár volt.
Kulcsszavak: PeopleSoft Oracle +céginfo

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32

Ultra Adware Killer 10.9.0.0

Az Ultra Adware Killer segítségével Windows rendszerekből tudjuk eltávolítani az adware és rosszindulatú programokat. Kitörli a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2024. május 9. 20:30

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36