Avaya Kft.: új ügyvezető, erősítés a szolgáltatásban

Kovács Attila, 2003. június 24. 13:00
[smallimage 1 left]Az amerikai Avaya Inc. magyarországi leányvállalatát választotta fejlesztendő európai technológiai központjául. Az elmúlt egy év során a hazai vállalat 50%-kal emelte szakembergárdájának létszámát és 100%-kal növelte piaci részesedését a térségben. Az Avaya Magyarország Kft. támogatásával új szakma is indul hazánkban: szeptembertől hét középiskolában kezdődik államilag elismert ügyfélszolgálati (call/contact center) aszisztensek képzése.
Rohály Gábor, a kft. ez év május elsejével kinevezett új ügyvezető igazgatója a cég június 24-én Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, az Avaya számára kifejezetten hazánk a kelet európai régió központja, és a térségbe irányuló terjeszkedés kiindulópontja. A magyar leánycég az elmúlt évtől kezdődően egyre hangsúlyosabb szerepet kap az amerikai vállalat európai és EMEA térségbeli terjeszkedésében. A cégvezető, aki az Avaya technológiai támogatóközpontjának igazgatója is, az európai államok és a FÁK országok szakmai támogatását biztosító, magasan képzett szakembergárda 40-ről 60 főre történő bővítéséről, az Avaya EMEA VoIP piaci részesedésének 8-ról 17%-ra növeléséről számolt be.

Libor Voncina, az EMEA régiószolgáltatásokért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón az infokommunikációs iparág jövőjéről elmondta, hogy a piaci nehézségek leküzdésére a megoldás a technikai kiválóság mellett az, ha az ügyfelek számára biztosított szolgáltatásokra jobban koncentráló megoldásokat hoznak létre. Ez a trend vezetett oda, hogy az Avaya létrehozta Global Services üzletágát, amelyben a magyarországi szakemberek tudását kihasználva alakult ki hazánk régióközponti szerepe. A szolgáltatási üzletág létrehozásával közvetlenül, vagy a viszonteladók útján többféle igényt ki tudnak elégíteni, mint eddig valaha. A viszonteladók képzésére kiemelt figyelmet fordít a vállalat, és Magyarország ebből a szempontból is kiemelkedő szerepet kapott, nevezetesen Budapest az Avaya University régióközpontja is egyben.

A hazai vállalat új szolgáltatási üzletága Európa második legnagyobb szakértői központjának számít, amelynek feladata, hogy a meglévő viszonteladói partnerhálózatot, az ügyfeleket és az Avaya külföldi leányvállalatainak szakembereit támogassa, távolról beavatkozva a telepítésekbe, ellenőrzésekbe és javításokba – mondta el Varga György, az új szolgáltatási üzletág igazgatója. A végfelhasználók és a viszonteladói partnerhálózat számára kész szerviz és installációs szolgáltatási konstrukciókat biztosítanak, így egységesen szolgálhatják ki ügyfeleiket.

Az ügyfélközpontú üzleti kultúra hazai terjesztése érdekében a Humánerőforrás Alapítvány kezdeményezésére szeptembertől, összesen hét középiskolában, ebből négy intézményben az Avaya legmodernebb termékeivel indul el az államilag elismert ügyfélszolgálati asszisztensképzési program. A cég ezen felül a következő tanévben vezeti be a fiatal tehetségek ösztöndíjprogramját is, valamint az Informatikai Vállalkozók Szövetsége tagjaként erőfeszítéseket kíván tenni az infokultúra és a megfelelő jogi környezet kialakítására – emelte ki Rohály Gábor.

A vállalat által képviselt korszerű technológiáiról illusztrálásképpen Varga György kiemelte, hogy a magyarországi ügyfelek számára kiemelkedően fontos az Avaya szabadalmának, az Expert Systemnek a szolgáltatási rendszerbe történő beépülése. Ez egy automatikusan, távolról, az ügyfél számára láthatatlanul működő felügyeleti és szerviz eszköz, melynek hátterében egy olyan hibaadatbázis áll, amelyet az Avaya tíz éve fejleszt és tölt föl információkkal. A Webticketing megoldás révén ezentúl az ügyfelek is hozzáférhetnek a hibaadatbázishoz, hibát jelenthetnek be és on-line nyomon követhetik a karbantartási folyamatokat.

Magyarországon a közvetlen jelenlét mellett alapvető cél a viszonteladói hálózat további erősítése, hogy az Avaya-nak az IP telefónia és a call/contact center piacon való térnyerése gyorsabb lehessen – mondta Gáll Tamás, az Avaya Magyarország kereskedelmi igazgatója. Az infokommunikációs iparban az egyértelműen megtérülő beruházásoké a jövő, tehát olyan megoldásokat vásárolnak meg az ügyfelek, amelyekről világosan kimutatható, milyen árbevétel növekedést és költség megtakarítást eredményez a felhasználó vállalat számára – hívta fel a figyelmet Gáll Tamás. Példáként elmondta, hogy többek között a mobiltársaságok is az Avaya ügyfélkezelő call center megoldásait használják, és ezek közül figyelemre méltó, hogy a Vodafone már a legmodernebb technológiát alkalmazva szolgálja ki ügyfeleit, illetve segítségével úgy képes piacra vinni termékeit, hogy emellett költségeit is csökkenti.
Kulcsszavak: Avaya-hu +céginfo

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Közel 8,8 millió Samsung felhasználó élvezi a Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 15:12

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14