Hamarosan véget ér a Windows NT 4.0 támogatása

Tóth Kristóf, 2003. június 28. 07:45
[smallimage 1 left] Habár világszerte még rendkívül sok helyen használják a Microsoft jó öreg Windows NT 4.0 operációs rendszert, a hosszú évek óta oly népszerű szoftver ideje hamarosan lejár, ugyanis a Microsoft hamarosan teljesen felhagy az NT 4.0 támogatásával.
Az immár nem kevesebb mint hétesztendős múltra visszatekintő operációs rendszer munkaállomás verziójának telefonos támogatási rendszere már csak néhány napig, egész pontosan június végéig működik. Ezt követően a felhasználóknak élőszóban már nem nyújt segítséget a szoftvercég, vagyis nem marad más lehetőség: online módon kell gyógyírt találni az esetlegesen felmerülő problémákra. A Microsoft egészen mostanáig megfelelő telefonos támogatást nyújtott az NT 4.0-hoz, és folyamatosan biztonsági javításokkal látta el a felhasználókat.

A Windows NT 4.0 operációs rendszer szerverváltozatának támogatása még egy darabig nem fog megszűnni, azonban a Microsoft arra kéri partnereit, hogy a lehetőségekhez képest mihamarabb térjenek át valamely újabb Microsoft szerverszoftverre. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Windows NT 4.0 Server támogatási rendszerét a redmondi székhelyű cég egészen 2004 végéig életben kívánja tartani, azt követően azonban a szerververzió is a munkaállomás-változat sorsára fog jutni. Mindenesetre a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a jövő év végéig még folyamatosan kiadja a Windows NT 4.0-hoz készített hot fixeket.

Ismeretes, hogy a Microsoft eredetileg azt tervezte, hogy már valamikor az idei esztendőben felhagy a Windows NT 4.0 szerver változatának a támogatásával, azonban idén januárban a cég vezetősége úgy döntött, hogy némileg meghosszabbítja a támogatási rendszer életét. A Microsoft saját felmérései szerint egyébként a jelenleg használt szerver számítógépeknek még több mint 25 százalékán az 1996-ben bemutatkozott Windows NT 4.0 Server teljesít szolgálatot.

A szoftvercég nem titkoltan abban reménykedik, hogy a még mindig Windows NT 4.0-t használó cégek mihamarabb át fognak térni a cég közelmúltban bejelentett legújabb szerver operációs rendszerére, a Windows Server 2003-ra, vagy legalábbis annak elődjére, a Windows 2000-re.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50