A Symantec hármas szintűre növeli a veszély minősítését

Működőképes, a Cisco sérülékenységet kihasználó program jelent meg

forrás Prim Online, 2003. július 21. 21:24
A Symantec bejelentette, hogy a Symantec Security Response ThreatCon riasztását hármas szintűre növeli, miután a Cisco IOS IPV4 csomagszekvencia szolgáltatás-megtagadtató sérülékenységét kihasználó, működő, rosszindulatú programot találtak. A Symantec ThreatCon érték az internet általános biztonságának helyzetét jelzi. A sérülékenységet kihasználó program július 18-án, pénteken, magyar idő szerint 9 órakor került fel egy nyilvános levelezőlistára.
A Symantec ThreatCon hármas szintű veszélyt akkor jelez, ha egy, a számítástechnikai infrastruktúrát fenyegető, egyedülálló veszély éppen úton van. Ilyen esetben a Symantec azt ajánlja a informatikai szervezeteknek, hogy fokozottan figyeljenek a védelmi rendszerekre, telepítsenek ilyeneket, illetve konfigurálják át azokat. A Symantec ThreatCon érték egy 1 és 4 közötti szám, ahol a 4 jelenti a legnagyobb veszélyt. A Symantec ThreatCon érték korábban a CodeRed, az SQL Slammer féreg és a BugbearB miatt érte el a hármas szintet.

A jelen sajtóközlemény megjelenésének időpontjában a Symantec Security Response még nem találta nyomát annak, hogy megpróbálták volna nagyszámú IP-cím megtámadása érdekében automatizálni a sérülékenység kihasználását. A Symantec Security Response tovább folytatja 19000 érzékelője és a világszerte megtalálható védelmi műveleti központjai által a bárminemű szokatlan tevékenységre kiterjedő megfigyelést.

A Symantec DeepSight ügyfelei a DeepSight veszélyelemző csoport által küldött, frissített Snort-jellemzők által védettek ez ellen a sérülékenység ellen. A Snort egy nyílt forrásúm hálózati behatolást érzékelő rendszer. A Symantec hálózati behatolás ellen védő megoldása, a Symantec ManHunt támogatja ezeket a Snort-jellemzőket. A Symantec testre szabott, letölthető jellemzőt is fejleszt a Symantec ManHunt ügyfelek számára, amely a Cisco sérülékenység kihasználását fogja érzékelni.

A Symantec Enterprise Firewall, a Symantec Gateway Security és a Symantec VelociRaptor alapbeállítása minden olyan protokollt tilt, amely a CISCO IOS IPV4 csomagszekvencia szolgáltatás-megtagadtató sérülékenységével kapcsolatos. Mindamellett a rendszergazdáknak valamennyi megfelelő hibajavítást alkalmazniuk kell, és kifejezetten tiltaniuk kell a fent említett protokollokat az összes Cisco eszköz hozzáférés-vezérlő listájában (ACL).
Kulcsszavak: Symantec security vírus

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Így lesz egy közösségi ötletből a Cápákat is vonzó innováció

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 16:01

A Continental a DeepDrive-val közösen fejleszt integrált fékkel ellátott kerékmeghajtást

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14