DCT: új mini adattároló az Iomegától

Tóth Kristóf, 2003. július 24. 14:24
[smallimage 1 left] Az Iomega a napokban lerántotta a leplet új hordozható adattárolójáról, amelyet a társaság a népszerű Zip drive meghajtók utódjának szán.
Az 1,5 GBájt tárolókapacitású eszköz a Digital Capture Technology (DCT - digitális rögzítési technológia) nevet kapta, és részben az Iomega által kifejlesztett merevlemezes technológiára, részben pedig egy, a Fuji Photo Filmtől licencelt megoldásra épül.

A meghajtó központi egysége egy cserélhető, lemez formájú cartridge, amely mintegy 1,5 col (3,8 cm) átmérőjű, közölte az Iomega. A cartridge a mobil eszközök megfelelő foglalatába helyezhető, vagy külső egységként USB csatolón keresztül használható, mondta a San Diego-i székhelyű társaság egyik képviselője.

Az Iomega korábban óriási sikert aratott Zip drive cserélhető lemezes meghajtóival. Az eszközök népszerűsége a közelmúltban azonban jelentősen visszaesett, ezért a társaság több új meghajtó kiadását vette tervbe. Az Iomega nemrégiben egy több formátumot is ismerő DVD íróval jelent meg a piacon, a vállalati piacon pedig hálózati adattároló megoldásokat adott ki.

A társaságtól az elkövetkező hónapokban is számos új adattároló megoldás várható.

Ami a DCT meghajtókat illeti, a társaság jelenleg szállítja a készülékek mintadarabjait a PC- és szórakoztatóelektronikai gyártóknak. Az eszköz sikere vagy bukása könnyen azon múlhat, hogy a gyártók látnak-e jövőt a DCT előtt, amely elsősorban a kamkorderekhez, hordozható videólejátszókhoz, PDA-khoz, notebookokhoz, és mobiltelefonokhoz készül.

A DCT sikerének kulcsa az lehet, ha az új meghajtó széles körű felhasználásra is alkalmasnak bizonyul. A készülékek piaci megjelenése 2004 második negyedére várható.
Kulcsszavak: Iomega

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36