Vezetékes telefonról olcsóbb lesz westeles számot hívni

forrás Prim Online, 2003. július 31. 14:58
2003. szeptember 1-től több vezetékes hálózatból az eddigieknél kedvezőbb lesz westeles számot hívni, így a vezetékes telefonnal rendelkezők többsége a hazai mobilszolgáltatók ügyfelei közül a 06-30-asokat kedvezőbb percdíjakkal érhetik el. A mostani tarifákhoz képest ősztől percenként 6-8 százalékkal csökkenhetnek a vezetékes hálózatokból a Westel hálózatába irányuló hívások díjai.
A jelentős tarifacsökkenésre azért kerülhet sor, mert a Westel a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) határozatának megfelelően a társszolgáltatóknak bejelentette a végződtetési díjak csökkentését. Az összekapcsolási szerződések módosításának eredményét, a csökkenő végződtetési díjak előnyeit az előfizetők élvezhetik majd.

A Westel a fix-mobil összekapcsolási díjakban eddig is kedvezőbb árakat alkalmazott versenytársainál. Mint ismeretes, a HDB a végződtetési díjak további mérséklésére a mobilszolgáltatók közül kizárólag a Westelt kötelezte. Versenytársa, akit szintén jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatónak nyilvánítottak, a bíróságon megtámadta ezt a határozatot, ezért még nem kötelezhették végződtetési díjainak csökkentésére, így azonban a HDB határozata a Westel piaci versenytársát indokolatlan előnyhöz juttatja.

A Westel a HDB döntését továbbra is kifogásolja, azonban – mint minden esetben - jogkövető magatartást tanúsít, ugyanakkor érdeklődéssel várja az egyenlőtlen piaci helyzetet remélhetőleg megszüntető döntést a Legfelsőbb Bíróságtól jelentős piaci erőt képviselő versenytársa ügyében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50