Új Media Center-verziót ad ki a Microsoft

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 6. 11:36
A redmondi székhelyű szoftveróriás a közeljövőben egy továbbfejlesztett verziót ad ki Windows XP Media Center szórakoztatószoftveréből.
A társaság a hírek szerint szeptember 30-án jelenti be az új, frissített operációsrendszer-verziót, méghozzá egy négy helyszínen egy időben tartott nagyszabású rendezvényen New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben és Redmondban. Az eseményen a szoftveróriás bemutatja az otthoni szórakoztatást célzó operációs rendszer új, Harmony kódnevű frissítését, állítják a hírforrások.

A Windows XP speciális Media Center kiadása egy külön interfésszel rendelkezik, amely lehetővé teszi a képek egyszerű megtekintését, a zenehallgatást, valamint videó- és televíziónézést a számítógépen. A Windows XP Media Center tavaly októberben jelent meg a piacon a Hewlett-Packard egyes asztali számítógépein, később pedig többek között a Gateway és Alienware társaságok modelljein is forgalomba került. A japán Toshiba több notebook típust is kiadott a megoldással.

A Media Center jelenleg csak Észak-Amerikában és Dél-Koreában kapható, de a Microsoft ígérete szerint a megoldás még az éven piacra kerül számos európai és ázsiai országban.

Az operációs rendszert támogató PC-gyártók várhatóan a szeptember 30-ai rendezvényre időzítik új, otthoni szórakoztatóközpontnak szánt számítógépeik bemutatását. A hírforrások szerint a HP például ekkor adja ki első Media Center alapú notebookját.

A Microsoft egyelőre nem kívánta ismertetni a szeptember 30-ai rendezvény részleteit.

A szoftvercég ezidáig nem közölt hivatalos adatot a Media Center eladásairól, de az IDC piackutató cég valamivel 100 ezer alatti eladási számot becsül. Az operációs rendszer egyébként csak komplett PC-n vásárolható meg, külön nem kapható. "Úgy vélem, ezúttal szélesebb körű támogatást fog szerezni a társaság a Media Center szoftvernek, mint az első alkalommal" - mondta Roger Kay, az IDC elemzője.

A hírforrások szerint a Microsoft több egyéb módosítás mellett adatfolyam alapú szolgáltatásokkal bővítette ki a Windows XP Media Center új változatát. Ezeket az online tartalomszolgáltatásokat a társaság partnerei fogják biztosítani a felhasználók számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50