A Dell és a Sony is kiad Media Center PC-ket

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 6. 11:41
A két PC-gyártó óriás ez idáig nem adott ki számítógépet a Microsoft Windows XP Media Center operációs rendszerére, de a szeptember végén debütáló frissített változatra már épít saját megoldásokat.
Egyes hírforrások szerint a szoftveróriás Microsoft szeptember 30-án mutatja be a tavaly októberben kiadott Windows XP Media Center operációs rendszer továbbfejlesztett, Harmony kódnevű változatát. Az otthoni szórakoztatóközpontnak szánt Media Center PC-k egy könnyen kezelhető felületet kínálnak a fotók böngészéséhez, zenék hallgatásához, és videófilmek, illetve televízióműsorok PC-n keresztüli nézéséhez. A megoldások felhasználói akár hagyományos távirányító segítségével nézhetnek tv-t vagy hallgathatnak zenét számítógépükön.

Bár a Dell Inc. szóvivője nem kívánta kommentálni a híreket, a hírforrások szerint a világ legnagyobb PC-gyártója asztali és notebookrendszereket egyaránt kiad a szórakoztatási célú operációs rendszerrel.

A japán elektronikai óriás Sony Corp. olyan számítógépeket fog kiadni, amelyeken a Microsoft Windows XP Media Center Harmony mellett egy saját, GigaPocket elnevezésű szoftver is helyet kap. A GigaPocket többek között tv-műsorok rögzítésére, illetve azok DVD-lemezre való felírásához használható, állítja egy, a társasághoz közeli hírforrás.

A Dell, Sony, valamint további cégek piacra való belépésével a Media Center számítógépek ára várhatóan csökkenni fog, állítják a szakértők. A Media Center asztali gépek jelenleg valamivel 1000 dollár fölötti áron kaphatók az Egyesült Államokban, bár a HP kínál ennél valamivel olcsóbb változatokat is.

"Számos olyan komponens ára lecsökkent, amelyre a Media Center PC-kben szükség van" - közölte Stephen Baker, az NPD TechWorld elemzője utalva többek között a DVD-írókra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50