Az IBM Gögge Pétert nevezte ki a kormányzati szektor kelet-közép-európai vezetőjévé

forrás Prim Online, 2003. szeptember 17. 20:22

[smallimage 1 left] Az IBM Gögge Pétert nevezte ki a kormányzati szektor vezetőjének az IBM üzleti tanácsadás üzletágában a kelet-közép-európai régióban 2003 júliusától.
Gögge Péter feladata a régió országaiban az állam- és közigazgatási szférával való kapcsolatok erősítése, informatikai megoldások kidolgozása a szektor aktuális igényei számára - úgymint közigazgatási reform, költségvetés hatékony kezelése, e-government megoldások, EU-csatlakozással kapcsolatos feladatok -, valamint a különböző országokban a kitűzött célokat megvalósítani tudó helyi szakértő csapat felépítése.

Gögge Péter 1990 óta dolgozik az IBM-nél, ez idő alatt széles körű tapasztalatokat szerzett mind az üzleti, mind a kormányzati ügyfelek körében. IBM-es pályafutását értékesítési képviselőként kezdte kormányzati ügyfelek, illetve állami nagyvállalatok körében. 1995-ben nevezték ki az IBM közép-európai régiójának UNIX rendszerekért felelős értékesítési vezetőjévé, ahol feladatai közé tartozott az értékesítési csapat kiépítése és tevékenységének koordinálása kilenc országra kiterjedően. 1997 végén tért vissza Ausztriából Magyarországra, ahol a hálózati számítástechnika részleg vezetője volt, illetve a kormányzati szektorban is tevékenykedett. Ebben az időszakban az 1998-as választások, valamint az 1997-es népszavazás során az informatikai projekt menedzsere volt.

2000 augusztusától Gögge Péter a cég legdinamikusabban fejlődő, stratégiai fontosságú területének, az IBM Global Services igazgatói posztját látta el. Ennek során a több száz fős szervezeti egység vezetőjeként az üzletág tevékenységének koordinációjáért volt felelős, beleértve a stratégiai tervezést és a szolgáltatási megoldások értékesítését az informatikai infrastruktúra, erőforrás-kihelyezés, alkalmazásfejlesztés, rendszerintegráció és oktatási szolgáltatások területén.

Gögge Péter 43 éves, német állampolgár, tanulmányait Németországban végezte.
Kulcsszavak: IBM IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50