Jön a transtec

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 19:00

A németországi informatikai piac egyik meghatározó vállalkozása 2003 őszén Magyarországon is megjelenik.
A több mint 22 éves múltra visszatekintő transtec AG alapos piacelemzés eredményeként a Flag Rt.-vel lépett stratégiai partnerkapcsolatba, így a transtec által épített minőségi hardverek, illetve a cég palettáján szereplő termékek és szolgáltatások magyarországi forgalmazására a Flag kapott jogosításokat.

A szeptember 18-i sajtótájékoztatón Rajkay Mátyás, a tanstec AG üzletfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy a kelet-európai régióban Magyarországon építik ki a cég bázisát:

Dieter Weisshaar, a transtec AG elnök-vezérigazgatója (CEO) ismertette a cég filozófiáját, majd tájékoztatást adott a transtec piaci stratégiájáról, termékeinek pozicionálásáról.

Kasos Mihály, a Flag vezérigazgatója "Segítünk, hogy természetes legyen az informatika!" címmel tartott előadást, majd Wolfgang Bauer szakértő ismertette a transtec termékeinek legfontosabb technológiai jellemzőit.

A sajtótájékoztató részeként Ács Péter junior világbajnok - az ezüstérmes Magyar Olimpiai csapat tagja - összemérte tudását a transtec egyik szerverén futó sakkprogrammal. A bemutató aktualitását az adta, hogy a transtec dual-processzoros munkaállomásain futó Fritz és Shredder sakkprogramok idén negyedszer nyerték el a számítógépes sakkprogramok versenyét Paderbornban.

Az 1980-ban alakult transtec AG a német piacon a hatodik, Európában pedig a kilencedik helyet mondhatja magáénak az értékesített szerverek száma alapján kialakított toplistán.

A német tőzsdén 1998 óta jegyzett transtec AG a megrendelő egyedi igényei alapján testre szabott IT-rendszerek, elsősorban szerverek előállításával foglalkozik, de kínálatukban szerepelnek az adattároló-rendszerek, hálózati termékek és perifériák is. Ügyfeleik több ezer konfiguráció közül választhatnak, 12 000 eddigi megrendelőjük számára több mint 45 000 szervert és egyéb IT-eszközt szállítottak.

A transtec által kínált termékskála ma már az egy- és többprocesszoros szerverek teljes vertikumát átfogja, egyedi igények szerint összeállított, platformfüggetlen hardveregységeik a Windows, a Linux és a Solaris operációs rendszereket is támogatják, így kiválóan megfelelnek a SAN (Storage Area Network) és NAS (Network-Attached Storage) adattárolási rendszerekkel kapcsolatos magas szintű elvárásoknak is.

Az ISO 9001 és ISO 14001 minősítést megszerzett cég termékeinek értékesítésében előszeretettel alkalmazza a B2B (business-to-business) megoldásokat, minden termékük megrendelhető az interneten, sőt azok konfigurálása is elvégezhető a letölthető szoftverek segítségével.

Bevételeik egyre nagyobb hányada származik külföldi értékesítésből, a tavalyi évben termékeik 40 százaléka talált gazdára Németországon kívül. A fokozódó piaci érdeklődés annak is köszönhető, hogy az egyedi megrendelésre készült, high-end kategóriás szervereiket a versenytársaknál kedvezőbb áron, de rövidebb átfutási idővel szállítják.

A németországi központ (Tübingen) mellett ma már az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban, Svájcban, Hollandiában, Ausztriában is működik leányvállalatuk, és most már Magyarországon is kereskedelmi partner képviseli a transtec AG-t.
Kulcsszavak: Flag szerver

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38