Belép a lapos televíziók piacára a Motorola

Tóth Kristóf, 2003. október 15. 08:31

Az amerikai elektronikai óriás a napokban egy hongkongi gyártóval kötött megállapodást az új, lapos televíziók előállításáról.
Az amerikai mobiltelefon-gyártó megállapodást kötött egy hongkongi gyártóval lapos kijelzőre épülő televízió készülékek, illetve LCD monitorok gyártásáról.

Mint a Motorola egyik szóvivője elmondta, a társaság új termékeit a Proview International Holdings fogja gyártani. A készülékek kezdetben kizárólag Kínában lesznek kaphatóak, de a Motorola később világszerte forgalomba szeretné hozni azokat saját márkaneve alatt.

- Piackutatásaink eredménye azt mutatta, hogy egy erőteljes, értékes márkanév van a tulajdonunkban, amelyet a vásárlók a jelenlegi termékeink mellett más készülékeken is látni szeretnének - mondta Shelagh Lester-Smith, a Motorola egyik szóvivője. - Logikusnak tűnik, hogy termékpalettánkat kibővítsük ebbe az irányba, és ezáltal még nagyobb élményt nyújtsunk a felhasználóinknak otthonaikban.

Az elemzők szerint könnyen lehet, hogy a társaság mostani lépése egy átfogó stratégiai terv része, és nem az LCD monitorok, illetve tv-k piacának meghódítására irányuló különálló projekt.

Mint Lester-Smith elmondta, a társaság az idei év végétől kínál majd LCD TV-ket, LCD monitorokat és DVD-lejátszókat a kínai piacon.

Szakértők szerint logikus lépés a Motorolától, hogy elsőként a kínai piacot célozza meg új termékeivel, ahol a társaság jelentős gyártókapacitással rendelkezik szerződéses partnerein keresztül, és ahol a társaság marketing pozíciója is meglehetősen kedvező.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14