Új Microsoft Office Rendszer - kérdések és válaszok

forrás Prim Online, 2003. október 15. 12:09

A világ 175 országában, 70 különböző nyelven, több mint 400 millió ember használja a Microsoft Office termékeit. A Microsoft Magyarországnál is sokan érdeklődnek a közeljövőben megjelenő Microsoft Office Rendszer iránt, ezért a cég úgy gondolta, hogy a legérdekesebb kérdéseket és az azokra adott válaszokat egy csokorba gyűjtve nyilvánosan is megválaszolja. A kérdésekre Székely Tamás, a Microsoft Magyarország marketingigazgatója ad választ.

- Vállalatunk felmérte, milyen fejlesztéseket szeretnének partnereink az Office-ban, mik azok az újítások, amelyekre igény mutatkozik. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy az ügyfelek azt szeretnék, ha úgy hozhatnának megalapozottabb üzleti döntéseket, hogy ehhez minden információ rendelkezésükre áll, és egyben átlátják a folyamatokat, trendeket. Épp ezért az új Office Rendszert úgy fejlesztettük, hogy segítse az információk könnyebb előállítását, majd azok megosztását azonos projekteken dolgozó munkatársakkal. A vásárlók visszajelzéseire építve könnyebbé, ösztönösebbé tesszük a csoportmunkát – válaszolta Székely Tamás, arra a kérdésre, hogy mi késztette a Microsoftot az Office Rendszer kibocsátására.

Miért vagyunk biztosak benne, hogy sokan áttérnek majd az új Office-ra? Úgy gondoljuk, hogy a termék továbbfejlesztésével hozzájárulhatunk a cégek termelékenységének javításához. Az Office Rendszerben olyan eszközöket mutatunk be, mint a továbbfejlesztett csoportmunka, a jobb információmenedzsment – például az Outlookban –, valamint az XML támogatás is igen hangsúlyos. Itt kell megemlíteni például az Outlook 2003-ba beépített újdonságunkat, a Business Contact Managert, mely segíti a kisvállalatokat az új ügyfelek megszerzésében, megtartásában és menedzselésében.

Milyen előnyei vannak egy átlagos egyéni felhasználó esetében? – érdeklődtek többen is. - A Microsoft továbbra is fontos célközönségének tekinti az egyéni felhasználókat, beleértve az iskolásokat is, akiknek szintén tartogat újdonságokat a szoftver. Csak egy példa: újraterveztük az Outlook programot, amely lehetővé teszi, hogy az e-mail fiókokat elárasztó levelek könnyen szortírozhatóak és feldolgozhatóak legyenek, és segít felvenni a kesztyűt a kéretlen levelek (spam) ellen is. Beépítettük az Information Rights Management (tartalomvédelmi szolgáltatás) képességeket az Office-ba, amellyel meghatározható, hogy az adott információ másolható, nyomtatható vagy továbbítható-e. A PowerPoint prezentációkészítőben a felhasználónak mostantól csak ki kell választania, hogy a prezentációt CD-re vagy DVD-re szeretné-e kimenteni, és a rendszer máris hozzálát az adathordozóra való másoláshoz. A Word új Olvasási elrendezése és a Kutatás munkaablak valamennyi Office-programban segíti az egyéni felhasználók munkáját, hogy könnyedén elérjék a szükséges információkat. Továbbfejlesztettük az OfficeOnline-t is (http://office.microsoft.com/hun), hogy a felhasználók még több segítséget kapjanak, ha valahol elakadnának egy művelet elvégzésével. Ez csak néhány dolog azok közül a fejlesztések közül, amik az Office Rendszert érintették.

Kulcsszavak: Office Windows Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55