Késni fognak a Microsoft-féle hordozható zenelejátszók

Tóth Kristóf, 2003. október 30. 11:34

A Microsoft bejelentette a hordozható digitális eszközök piacával kapcsolatos legfrissebb terveit.
A Microsoft bejelentette a hordozható digitális eszközök piacával kapcsolatos legfrissebb terveit, így a cég munkatársai többek közt beszámoltak arról, hogy az eddig Media2Go néven ismert szoftver a jövőben a Windows Mobile for Portable Media Centers nevet fogja viselni. A Microsoft munkatársai ezenkívül elmondták, hogy az ezen új szoftver köré épülő első hordozható digitális eszközök a vártnál valamivel később, előreláthatólag valamikor a jövő esztendő közepén fognak bemutatkozni a kereskedelmi forgalomban.

A Windows CE 4.2 alapokon nyugvó Windows Mobile for Portable Media Centers szoftverre épülő újfajta eszközök képesek lesznek a Windows XP-t futtató személyi számítógépekről rájuk töltött zenei és videó felvételek lejátszására, valamint digitális fényképek megjelenítésére. Tudni lehet, hogy a redmondi székhelyű vállalat vadonatúj multimédiás platformja az MP3, illetve Windows Media 9 Series formátumú anyagokat egyaránt kezelni fogja. A Microsoft bejelentésére egyébként ugyanazon a napon került sor, amikor az egyik legnagyobb számítógépgyártó cég, a Dell bejelentette első hordozható zenelejátszóját, a Dell Digital Jukeboxot, valamint a hozzá kapcsolódó online szolgáltatásait. Mind a Dell újdonsága, mind pedig a Microsoft új platformjára épülő zenelejátszók az Apple Computer rendkívül népszerű iPod lejátszóinak szeretnének konkurenciát állítani.

A Microsoft munkatársai először idén januárban tettek említést a készülőfélben lévő új platformról, amikor többek közt arról is szó esett, hogy a Microsoft az Intellel együttműködve egy Intel XScale processzorra épülő referenciatervet kíván kialakítani. Az év elején a Microsoft még azt tervezte, hogy az új technológiára épülő, mintegy 350 dolláros első hordozható digitális zenelejátszók még az idén forgalomba fognak kerülni, most viszont már tudjuk, hogy a Microsoft nem tudja tartani magát ezen határidőhöz. Várakozások szerint egyébként többek közt olyan nagy és neves vállalatok kínálatában is fel fognak tűnni a Microsoft szoftveres audiolejátszók, mint például a Samsung Electronics, a Sanyo, a ViewSonic, a Tatung vagy az iRiver.
Kulcsszavak: Microsoft zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55