Albacomp Activa Mobil: sikeres piaci bevezetés

forrás Prim Online, 2003. november 13. 14:23
Az Albacomp noteszgépei - az IDC adatai alapján - már az értékesítés első negyedévében a 8. helyen (2,4%-os piaci részesedéssel), míg az értékesítés második negyedévében már nemzetközi márkákat is maguk mögé utasítva az 5. helyen (8,2%-os piaci részesedéssel) végeztek a negyedéves piaci összesítésben.
A felhasználók között szinte minden szegmens megtalálható, ezek közül is kiemelkednek a nagy- és a középvállalatok. Az Albacomp Activa Mobil noteszgépek a Sulinet Expressz programban is jól szerepelnek, jelenleg az összesített notebook-értékesítés 25%-át teszik ki.

"Az idén tavasszal bevezetett, hazai összeszerelésű Albacomp Activa Mobil noteszgépcsalád értékesítésének első eredményei alapján elmondhatjuk, hogy a termékcsalád piaci bevezetése felülmúlta az előzetes várakozásokat" - jelentette ki Deme Csaba, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese. "2003-ban a magyarországi notebookpiacon mintegy 2000 gép eladásával és 4 százalékos piaci részesedéssel számoltunk, amelyet azonban már november elején túlteljesítettünk: a mai napig mintegy 2200 db noteszgépet értékesítettünk."

Az Activa Mobil termékcsalád jelenleg hét tagot számlál, és folyamatosan újabb termékekkel bővül. 2003. IV. negyedévének újdonságai a 17"-os kijelzővel rendelkező 375-ös és 470-es modellek, az LCD PC valamint a GPRS modullal és a kijelzőbe épített antennával rendelkező, ultrakönnyű GPRS notebook.

"Tapasztalataink alapján napjainkban megnőtt a noteszgépek iránti kereslet, és a piaci mutatók szerint ez a tendencia tovább folytatódik" - tette hozzá Deme Csaba. "Az Albacomp a várakozásokat túlszárnyalva, várhatóan 3000 db noteszgépet ad el az év végéig, 2004-re pedig ennek több mint duplájával számolva, 10%-os piaci részesedés elérését tűzi ki célul."

A piaci elemzések szerint a noteszgépek jelentős mértékű terjedése hátterében elsősorban az áll, hogy az ár és a teljesítmény viszonylatában egyre kevésbé szignifikáns a különbség az asztali és a hordozható számítógépek között. Emellett az integrált vezeték nélküli szolgáltatások állnak még a figyelem középpontjában.
Kulcsszavak: Albacomp notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36