Internetezzünk vagy kamerázzunk PDA-nkkal?

forrás Prim Online, 2003. november 23. 19:20
A kéziszámítógép-gyártók mára bebizonyították, hogy a kis méret és a mobilitás nem szab gátat a lehetőségeknek. A sokoldalúság egyre jelemzőbben uralkodik ezen a területen. A gyártók gondolnak az internetfüggőkre és a multimédiás lehetőségek rajongóira is.

A Mitac, hazánkban új, Mio558-as modelje például a beépített Bluetooth-on és WLAN-on keresztül biztosít netelérhetőséget. Bárhol legyünk, egy GPRS kártya, bluetoothos mobiltelefon- vagy Wifi kapcsolat segítségével csatlakozhatunk PDA-nkkal a világhálóhoz. Rendkívül praktikus megoldást jelent ez azok számára, akik folyamatos internet elérhetőséget szeretnének, de nem egy szobában vagy irodában töltik napjukat.

Az említett típus könnyen hordozható (163 gramm) és nem kell tartanunk attól sem, hogy hamar lemerül, hiszen akkumulátor 16 napos készenléti és 10 órás használati időt biztosít. Ami a teljesítményt illeti, 400 Mhz-es Instel Xscale PXA 263 proci biztosítja, hogy gyorsan és a jól ismert Microsoft Pocket PC 2003-as op. rendszeren keresztül különösebb nehézség nélkül használjuk. Ezzel az op. rendszerrel futó PDA-k közül az első, beépített digitális kamerával és fényforrással rendelkező gép szintén egy Mitac termék, a Mio 339. A 640x480 képpontfelbontású kamera mozgó- és állóképek felvételére is alkalmas, és bár egy igazi kamerával nem tud versenyezni, a PDA-piacon egyedülálló. Igazi multimédiás géphez méltóan MP3 lejátszót, konzolt és fülhallgatót is tartalmaz. A kérdés csak az, mit szeretnénk: böngészni vagy felvételeket készíteni miniatürizált számítógépünkkel, mert egyelőre még ez a két funkció külön gépekhez kötődik.
Kulcsszavak: pda Mitac kamera MP3 Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50