Montana: idei eredmények, projektek, új verziójú MonSafe

forrás Prim Online, 2003. december 5. 18:00
A Montana 2003-ban tovább folytatta a szerkezetátalakítását, melynek eredményeképpen a csoport forgalmán belül már 50%-ot meghaladó a szolgáltatások aránya. A cég stratégiájának megfelelően továbbra is a magas hozzáadott értékű tevékenységeit erősíti.
A 2003-as évben a recesszió az informatikai piacon is éreztette hatását. Az elhúzódó válságára a Montana Rt. a két éve megkezdett szerkezetátalakítással és további specializálódással válaszolt. Ennek egyik eredménye, hogy a Montana Csoport az idei évet a megelőző évhez hasonló forgalommal és nyereséggel tervezi zárni. A szolgáltatási tevékenységen belül kiemelkedően jól szerepelt az alkalmazásfejlesztési, az IT biztonság és a szerviz és rendszerintegráció. A Montana Rt. szakembergárdája is megerősödött.

A cég stratégiája a 2004-es évben a további specializálódás és a regionális megjelenés. A Montana Rt. az EU-csatlakozást felkészülten várja. A jövőre 15. életévébe lépő Rt. több mint 16 éves európai gyökerekkel rendelkezik.

A 2004-es évben a cég további növekedést tervez a dinamikusan fejlődő adatvédelmi, rendszerintegrációs és szoftverfejlesztési területeken.

A 2003-as év kiemelt sikereiről

  • A Montana Rt. befejezte az ország legnagyobb hálózatának kiépítését több mint 25 600 végponttal. A Mol országos hálózatát sikerült teljesen Cisco eszközökre átállítani, beleértve a titkosítást is. Az átállítás sikeres volt, a rendszer fennakadások nélkül működik.
  • A Magyar Nemzeti Bankban referencia értékű MonDoc projektet valósított meg a Montana. Ez felöleli a bank teljes dokumentumkezelési, iktatási és irattározási rendszerét, mely egy 500 felhasználós környezetben került bevezetésre. Így a MonDoc referenciák sora a BM GFIO, a VPOP, és a PSZÁF után az MNB-vel gyarapodott.
  • A Főtáv Rt.-nél az EDS Magyarország Kft. alvállakozójaként a Montana valósítja meg a cég iktatási rendszerét.
  • A Montana Rt. a Systrend alvállalkozójaként nyerte el az Inter-Európa Bank irodai szoftverparkjának átállítását Microsoft alapú megoldásokra. Emellett a bankban használt SAP rendszer verzióváltását is a Montana végezte el.
  • A Noreg Kft., a Montana 100%-os leányvállalata a 10 legnagyobb kereskedelmi bankból 9-nél van jelen az ISS technológiával és szolgáltatásaival.
  • A Montana Rt teljes szakmai tevékenységére és back office területére is kiterjedő ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Montana Rt. a MonDoc, Monline és MonPhone termékei után új alkalmazással lepte meg a piacot. A MonSafe nevű fájltitkosító megoldás pillanatok alatt bármilyen állomány titkosítására alkalmas úgy, hogy eredeti helyén a titkosítani kívánt adatnak semmi nyoma nem marad. Az új, 3.1-es verzió újdonsága a vállalati verzió, amely lehetőséget ad titokkör meghatározására, aminek a tagjai bizalmi emberekként az SZMSZ-ben leírtak alapján (pl. együttes jelenlét) betekintéssel bírhatnak minden egyes, a hálózaton elhelyezett széfbe. Új szolgáltatás a projektszéf használatának lehetősége, mely a csoportmunkát támogatja.

A 2003-es év során a Montana megtartotta és fejlesztette partnerkapcsolatait. A Montana Rt. szakmai és technikai felkészültségének köszönhetően birtokolja a rangos Microsoft Gold Certified Partner for Collaborative Solutions, valamint a Microsoft Certified Gold Partner for Enterprise Systems minősítést, mely egyedülálló szakértelmet ismer el a hazai informatikai vállalatok között. A minősítés megszerzésének előfeltétele volt, hogy a cég magas szintű felkészültsége mellett megfelelő felhasználói referenciákkal is rendelkezzen.

A Montana a kezdetektől fogva jelentős beszállító az államigazgatásban, és az MKGI keretszerződés alapján minősített szállítóként a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézményeknek széles termékskálát és csatlakozó szolgáltatásokat kínál: Hewlett-Packard (Intel és Unix, nyomtató), Fujitsu-Siemens (Intel és Unix), IBM, Sun (Unix és szervizpartner), Xerox és Epson hardvereszközöket, továbbá Microsoft, Oracle és Novell szoftvereket.

Kulcsszavak: Montana

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36