Felszálló ágban a Montana

forrás Prim Online, 2006. július 31. 14:53
Az informatikában tevékenykedő Montana féléves gyorsjelentésének tanúsága szerint az első negyedévben meglódult eredményekhez további növekedés társult a második negyedévben.
2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával - 32,6%-kal - növelte forgalmát. A növekedés a második negyedévben is folytatódott. A forgalom már június közepén túllépte a 2 millárd forintot, az félév végére a 2,25 milliárd forintot is elérte. A tavalyi évben elért 3,3 milliárdos forgalmat az idén már szeptemberben meghaladhatja a cégcsoport.

A Montana Zrt. mellett kiváló évet tudhat magáénak a cégcsoport adatvédelmi csapata. A Noreg Kft. tavalyi első féléves árbevételét - ötmillió forint híján - pontosan megkétszerezte.

A Montana eredményeinek folyamatos javulása igazolja a menedzsment stratégiáját, amely a saját fejlesztésű szoftvereit tartja figyelme középpontjában. A Microsoft alapú iratkezelők piacvezetője, a MonDoc System irat- és dokumentumkezelő egyre gyorsuló növekedést produkál. A szoftvert kifejlesztő csapat a cégcsoport második legjövedelmezőbb ágazatává nőtte ki magát. Idén már 15-re rúg azon cégek és intézmények száma, akik a Montanát hívták segítségül égető adminisztrációs terheik enyhítéseire.

Ezek a dokumentumkezelő projektek váltakozó nagyságúak. Elsősorban a cégméret, az adott ágazat dokumentumigénye, és az ügyfél saját magával szemben támasztott igénye alapján a 2 millió forintos dobozos verzió és a több tízmilliós komplex rendszer bevezetése alkotja a skála határait.

A tevékenységi körök közül a zászlóshajó továbbra is a Montana Quality rendszermérnökök munkája maradt. A szakértői csapatnak specialitása a hálózatok és rendszerek tervezése, építése. Montana Quality Support szolgáltatásuk a rendszerek biztonságos üzemeltetését szolgálja. Az eredmények azt mutatják, hogy a piac szereplői nagyra értékelik a szolgáltatások gyorsaságának és minőségének folyamatos fejlesztését. A mögöttünk hagyott időszakban ez a terület is kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhet.

A szoftverfejlesztés területén az Infovadász szövegbányász szoftver építése folyik. Erre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Az előrejelzések továbbra is komoly eredményeket mutatnak. A második félév hasonlóan jó eredménnyel kecsegtet. A Montana 2006 második felében az első félévet is meghaladó, kiugróan sikeres eredményt vár.
Kulcsszavak: Montana

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50