500. ADSL-előfizetőjét köszönti az Emitel Rt.

forrás Prim Online, 2003. december 12. 15:54
Az Emitel egy éve vezette be az ADSL szolgáltatást körzeteiben, a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskőrösi és a 79-es bajai primer körzetben. A szolgáltatás elindítását az Ericsson Magyarországgal kötött szerződés tette lehetővé, amely az újonnan kifejlesztett Ethernet DSL Access (EDA) rendszer telepítését foglalta magába.

Az EDA rendszer koncepciója gyökeresen szakít a hagyományos távközlési berendezések filozófiájával és nyit az IP integráció felé. Az EDA megoldás előnye a hagyományos DSL rendszerekkel szemben, hogy skálázhatósága segítségével kis költséggel és helyigénnyel lehetővé teszi olyan szélessávú összeköttetés létrehozását, amely a ritkán lakott, kisebb településeken is elérhetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését. Ezáltal gazdaságos a fenntartása és karbantartása is.

A szolgáltatás bevezetése az első időszakban csak a nagyobb városokra korlátozódott, majd az előfizetők igénye alapján az Emitel továbbfejlesztette és kiterjesztette ADSL-hálózatát a kisebb lélekszámú településekre is. A szolgáltatás népszerűségét tükrözi, hogy immáron az 500. előfizetőt mondhatja magáénak a társaság.

A szolgáltatás az alábbi 30 településen vehető igénybe jelenleg: Baja, Bácsalmás, Bócsa, Császártöltés, Dávod, Dunaszentbenedek, Dunavecse, Dusnok, Érsekcsanád, Fajsz, Fülöpszállás, Hajós, Harta, Hercegszántó, Jánoshalma, Jászszentlászló, Kalocsa, Kelebia, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunfehértó, Madaras, Mélykút, Miske, Nemesnádudvar, Páhi, Soltvadkert, Sükösd és Tompa.

A közeljövőben további 4 település kapcsolódik be az ADSL vérkeringésébe: Dunapataj, Gara, Katymár és Kecel.

Kulcsszavak: ADSL Emitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55