Jövő hónapban érkeznek a Microsoft SPOT karórák

Tóth Kristóf, 2003. december 21. 10:24
A Microsoft bejelentette, hogy bár idén sajnos még nem kerülhetnek a karácsonyfák alá a vállalat különleges, úgynevezett SPOT (Smart Personal Objects Technology) vezeték nélküli karórái, ezen high-tech újdonságok kereskedelmi forgalomban történő felbukkanására már nem kell sokat várni.

A redmondi székhelyű vállalat azt tervezi, hogy a jövő hónapban Las Vegasban megrendezendő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül jelenti majd be a sokak által várva várt spéci karórák piacra kerülését. A szoftvercég várhatóan ugyanezen rendezvényen jelenti majd be az MSN Internet Software, illetve a Windows XP Media Center Edition legújabb fejlesztéseit.

A SPOT technológiával kompatibilis fogyasztói elektronikus eszközök, tehát karórák, hűtőgépek és egyéb más berendezések FM rádióhullámok segítségével mindenféle vezetékek használata nélkül képesek többek közt időjárás jelentések, friss hírek, tőzsdei árfolyamok, vagy például sporteredmények fogadására és különböző formában történő megjelenítésére. A SPOT-ról először az idén januárban megrendezett CES rendezvényen ejtettek szót a Microsoft munkatársai, akik akkor azt ígérték, hogy a Fossil és egyéb hasonló gyártók első SPOT képes karórái még az év végi ünnepek előtt meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban. Most már tudjuk, hogy erre nem kerülhetett sor, egyrészt azért, mert a SPOT karórák tesztelése elhúzódott, másrészt pedig azért, mert lényegében a piaci debütálás előtti utolsó pillanatban különböző változtatásokat kellett végrehajtani a különleges karórákba szerelt rádiófrekvenciás mikrochipeken.

Microsofthoz közel álló források jelentése szerint a SPOT karórákkal kapcsolatos problémák mára már mind megoldódtak és a Fossil már le is gyártott néhány ezer ilyen terméket, melyek valamikor a jövő hónapban jelenhetnek majd meg a kereskedelmi forgalomban. Ezek a karórák természetesen mit sem érnének a hozzájuk kapcsolódó vezeték nélküli szolgáltatás, az MSN Direct Service nélkül, ami ennek megfelelően ugyancsak a jövő hónapban fog debütálni. A belépőszintű SPOT karórákért 129 dollárt kell majd fizetni, az MSN Direct Service havidíja pedig 9,95 dollár lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50