HP-Microsoft: új elektronikus oktatási program az EMEA régióban

forrás Prim Online, 2004. január 9. 13:20
A HP és a Microsoft fel kívánja gyorsítani az elektronikus oktatási megoldások terjedését, azzal a céllal, hogy segítse az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régióbeli) oktatási intézményekben folyó tanítás színvonalának fejlődését.

A két vállalat a szerződés értelmében közös képzéseket alakít ki, és az elektronikus oktatás továbbfejlesztése és demonstrálása végett számos oktatástechnikai innovációs központot hoz létre a régióban.

A HP és a Microsoft azért fogott össze, hogy ki tudja elégíteni az informatikán alapuló megoldások iránt az egész régióban egyre fokozódó keresletet. A Gartner számítástechnikai elemző cég legfrissebb adatai szerint pusztán Nyugat-Európában 6,5 milliárd amerikai dollár az oktatási szektor éves forgalma. Az új elektronikus oktatási program folytatja a két cég közös innovatív oktatási megoldásainak sorozatát, amelyek a Frontline partnerkapcsolat keretében alakultak ki, és gyakorlati bevezetésük jelenleg Szardínián és Írországban folyik.

A Microsoft a Learning Gateway megoldási keretrendszert biztosítja, ami több - az oktatási szektornak szánt - szoftvert foglal magában, köztük a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003-at, a Microsoft Class Server kiszolgálót, a Microsoft .NET-keretrendszert, valamint a Microsoft konzultációs szolgáltatásait.

A HP a komplett, integrált megoldások kialakítása terén megszerzett széles körű tapasztalatát adja hozzá az együttműködéshez. Ez felöleli az asztali gépek, a kiszolgálók, a felügyeleti szoftverek, a konzultáció, az integráció és a támogatási szolgáltatások területét. Annak elismeréseként, hogy a HP minden téren elkötelezte magát a .NET modell mellett, és rendelkezik a szükséges szakértelemmel, a Microsoft a Microsoft .NET-technológia "worldwide prime integrator" (nemzetközileg kiemelkedő integrátora) címet adományozta a HP-nek. A HP és a Microsoft közös munkája eredményképpen bevezetett technológia fokozza az oktatási intézmények agilitását, így azok könnyebben tudnak reagálni a változó szükségletekre.

"Az együttműködésnek az is célja, hogy segítse az iskolákat, főiskolákat és egyetemeket költségeik csökkentésében, illetve az oktatás jövőjének kialakításában. Partnerkapcsolatunk eredményeképpen kellemesebb és hasznosabb lesz a diákok számára a tanulás, az első lépéseiktől kezdve egészen a diplomáig" - közölte Felipe Grillet, a HP Services állami, egészségügyi és oktatási szektorért felelős EMEA-régióbeli igazgatója és módszertani vezetője. "Célunk, hogy segítsünk a tanároknak a tanításban, a diákoknak pedig a tanulásban, a földrajzi helytől és az életkortól függetlenül. A technológia révén a pedagógusok sokkal jobb segédanyagokhoz és eszközökhöz jutnak hozzá, így az ’eldugott helyeken’ élők is ugyanolyan magas színvonalú oktatásban részesülhetnek a speciális szakterületeken belül, mint bárki más."

Az együttműködés különböző beruházásokat és projekteket is felölel, ezek között szerepelnek oktatástechnikai innovációs központok, egy a teljes EMEA-régiót átfogó oktatási program, valamint iskoláknak szánt elektronikus oktatási portálok.

Oktatástechnikai innovációs központok

A két cég a régió különböző pontjain számos "Oktatástechnikai innovációs központot" hoz létre, amelyek közül az elsőt Franciaországban, Sophia-Antipolisban nyitják meg. Ezek a központok bemutatják az új technológiai és innovációs eredményeket abból a célból, hogy a két szervezet megoszthassa egymással szakértelmét, a bevált módszereket. A központok révén mindkét vállalat a legújabb innovációs eredményeket is kihasználva biztosíthat elektronikus oktatási technológiát. Ezek a központok ideális környezetet nyújtanak minden olyan szervezetnek, amely HP és Microsoft technológiát kíván fejleszteni, illetve használni.

Az EMEA-régiót átfogó oktatási program

2004 áprilisában egy közös oktatási program indul a Microsoft és a HP oktatási csoportja számára, amelynek keretében megoszthatják egymással ismereteiket a korábbi elektronikus oktatási projektekkel és közös sikereikkel kapcsolatban. Ez az oktatási jellegű beruházás, amely kezdetben szintén a HP franciaországi, Sophia-Antipolis-beli .Net Solutions Centre nevű létesítményében kap helyet, mindkét csoportnak segítséget nyújt abban, hogy jobb tanácsokat adhasson az oktatási szektornak, és gyorsabban, hatékonyabban alkalmazhassa a technológiát a gyakorlatban.

Elektronikus oktatási portál

A jelenlegi bejelentés időpontja egybeesik a Microsoft elektronikus tanulási portálja, a Learning Gateway legújabb változatának kibocsátásával. A Learning Gateway egy olyan portál, amely keretrendszerül szolgál több elektronikus megoldás egyetlen, teljes körben felügyelt környezetben történő egyesítéséhez. A Microsoft és a HP a régió különböző helyein készít majd oktatási portálokat, amelyek központi szerepet töltenek be az elektronikus oktatásban, elősegítik a tanulók, a pedagógusok és a szülők közötti jobb információmegosztást és együttműködést.

A HP és a Microsoft már most is komoly múltra tekinthet vissza az innovatív oktatási megoldások terén. Olaszországban például a szardíniai regionális önkormányzat a HP-vel együttműködve 550 középiskola számára alakít ki egyedi intranetes és multimédiás tananyagokat a Microsoft Learning Gateway segítségével. A projekt különös figyelmet szentel a fogyatékos diákok integrációjának, valamint annak, hogy kiváló minőségű oktatási lehetőségeket nyújtson olyan területek számára, ahol alig vagy egyáltalán nem érhetők el a speciális képzéshez szükséges tanárok és egyéb erőforrások. A Marte (Moduli di Apprendimento su Rete Tecno Educativa) nevű projekt keretében 8000 munkaállomást fognak üzembe helyezni.

Emellett a Microsoft és a HP Észak-Írországban egy 107 millió eurós, tízéves projekt keretében a világon a legtöbb tanulót, pedagógust és adminisztratív alkalmazottat köti össze egymással, amelynek eredményeképpen az általános iskolától kezdve az egyeteming minden diák rendelkezni fog internetes címmel, és igénybe tudja venni a virtuális tantermeket. A Classroom 2000 nevű program keretében az ország 1200 iskolájában, főiskolájában és egyetemén dolgozó és tanuló 350 000 tanár, diák és adminisztratív alkalmazott közül mindenki számára javul az oktatási eszközök elérhetősége, fokozódik az egységesség.

Kulcsszavak: Microsoft oktatás HP

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50