A Thomson felvásárolta a BIOSIS kiadóvállalatát

forrás Prim Online, 2004. január 14. 17:58
A Thomson felvásárolta a Biological Abstracts cég kiadóvállalatát, amely a világ legnagyobb élettudományokkal kapcsolatos tartalmi kivonatokat és tárgymutatókat készítő szolgálatát is magában foglalja. A BIOSIS testre szabott és általános információs szolgáltatásokat nyújtva elégíti ki a kutatók, egyetemi hallgatók és informatikai szakemberek információigényét. A tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.
Az 1926-ban alapított BIOSIS nonprofit szervezet, amely számtalan létfontosságú adatbázist és szolgáltatást kínál az élettudományi kutatások számára, köztük a Biological Abstracts, a BIOSIS Previews és a Zoological Record nevű adatbank szolgáltatásait. Ezekhez az adatbázisokhoz a világ minden táján, számtalan platformon keresztül hozzá lehet férni. A BIOSIS igazgatótanácsa az ideiglenes The J. R. S. Foundation név alatt továbbra is támogatja az új vállalkozást.

A Thomson ISI céget számos potenciális stratégiai partner közül választották ki, miután a BIOSIS igazgatótanácsa tüzetesen tanulmányozta a beérkezett ajánlatokat. Az igazgatótanács megvizsgálta a nyereségorientált és a nonprofit szervezetek
ajánlatait, majd arra a következtetésre jutott, hogy a Thomson ISI mindenki másnál jobban megkönnyíti az élővilág megértését, és lehetővé teszi, hogy a kutatók, az oktatók, az egyetemi hallgatók és mások hozzáférjenek az élettudományokkal kapcsolatos létfontosságú információkhoz.

  • A Thomson ISI a Thomson Scientific and Healthcare részleg vállalkozása, amely több mint hétmillió kutató, informatikai szakember és kormányzati tisztviselő számára nyújt létfontosságú és megbízható internetes információkat. A Thomson ISI állítja elő az ISI Web of Knowledge nevű terméket, azt az egyedülálló internetes környezetet, melyen keresztül a kutatók hozzáférhetnek az információkhoz, elemezhetik és kezelhetik azokat.
Forrás: OTS-Cégvonal
Kulcsszavak: Thomson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14