Csendben eltűnt a MS Press, az MS Learning része lett

Zsadányi Pál, 2004. február 10. 07:47
A Lurdy Házban megrendezett első idei Microsoft szemináriumon (Longhorn ismertető) a SZAK Kiadó standján az alapító Kis Ádám hívta föl a figyelmet arra, hogy a Microsoft Press, aminek a SZAK Kiadó a magyar partnere volt, szép csendben eltűnt a porondról, mert a Microsoft a múlt év végén átrendezte ezt az üzletágát.

A szokásos negyedévi tájékoztató kiadvány már nem MS Press felirattal érkezett, és elég megtépázott méretei voltak ahhoz képest, mint korábban. A cikkírónak egyébként már jó egy éve nem érkezik a postaládájába a rég megrendelt Microsoft Press hírlevél. Akkor mi hát a helyzet a MS szakirodalmi ismeretterjesztő tevékenységével. Sajtóanyag egy szál sincs róla a társaság fő oldalain. Ha a keresőbe beírjuk, akkor előbukkan egy link a hivatalos MS Press oldalra, de az a Microsoft Learning egyik lapjára vezet.

A Microsoft Learning egyébként egy komplex oldal a cég összes műszaki ismeretterjesztő és vizsgáztató tevékenységének az összefoglalására, amelyen a MS Press csak egy kis menüpont. A lényegét leginkább a CramSession vizsgaközpont egyik oldalán található összefoglalóból lehet megérteni, ami december 18-án kiadott MS sajtóközleményre hivatkozik (de azt a MS PressPass lapjain nem sikerült föllelni, és semelyik MS levéllistán sem jött a cikkíróhoz). Az MS Learning tájékoztató oldalán viszont tényleg 2003. december 18-a az utolsó módosítás dátuma - a cikk írása idején. A csend a téma körül elég furcsa, mivel központi jelentőségű. Az MS Training és Certification összevonás annak idején jóval hangosabban zajlott.

A MS Learning - állítólag az alkalmazói igények nyomására - három korábbi MS információforrást egyesít, a korábbi Microsoft Training & Certification, a Microsoft Press és a Microsoft TechNet subscriptions weblapok tartalmát. A fő menütémák: * Learning & Reference - oktatási, könyv és más referencia információk, * Certification - vizsgainformációk, * Information for - almenü a különböző alkalmazóknak szánt információkról, * Community - közösségi információk (hírcsoportok stb.), * Support - támogatások kiinduló pontja, * Programming opportunities - partnerprogram részvételi lehetőségek, * Worldwide sites - nemzeti irodák.

A webhely készítői nem képzelik azt, hogy a legjobbat alkották, ezért kérik a szörfölők véleményét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50