Sun Microsystems: egyharmados bővülés a szerverpiacon

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 12. 08:30
A Sun Microsystems Magyarország az idén a nagyvállalati szerverek piacán 30 százalékos növekedést tervez - közölte Szkurka János, a társaság marketingigazgatója szerdán Budapesten az új nagyvállalati szerverek bejelentésérõl szóló sajtótájékoztatón.
A közepes (midrange) 25-500 ezer dollár közötti gépek piaca az előrejelzések szerint az idén Magyarországon 5 százalékkal nő és eléri az 50 millió dollárt. A 500 ezer dollárnál többe kerülő nagyvállalati szerverek (high-end) piaca az elemzések szerint 16 százalékkal bővül 2004-ben, s meghaladja a 15 millió dollárt.

Szkurka János elmondta, hogy az e piaci szegmensben tervezett 30 százalékos növekedési tervük realitását visszaigazolják a nagygépes rendszerek már most előre látható megrendelései.

A marketingigazgató elmondta, hogy a nagygépes kategóriában a Unix szerverpiacot az elmúlt év utolsó negyedévében realizált megrendelések alapján a Sun vezeti Magyarországon, de ezzel kapcsolatban nem közölt konkrét adatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Sun Microsystems egy évvel ezelőtt piacra dobta az olcsó, ötezer dollár alatti szervereket is, ám ebben a szegmensben még nem sikerült áttörést elérnie Magyarországon.

Szkurka János úgy vélte, hogy az idén jelentős változás várható ezen a területen. Hozzátette, tervük az, hogy a várhatóan ötmillió dolláros piacon az eladott Linux alapú szerverek legalább 10 százalékát a Sun Microsystems Magyarország szállítsa.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett bemutatták a Sun Microsystems két legújabb szervercsaládját, így például az új UltraSPARC IV processzorra épülő Sun Fire nagyvállalati szervereket.
Kulcsszavak: Sun Sun-hu szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14