Tízszer gyorsabb 3G-s Vodafone hálózati kártya laptopokhoz

forrás Prim Online, 2004. február 15. 17:42
A mobilóriás harmadik generációs (3G) hálózati kártyáinak átviteli sebessége a szélessávú vezetékes internet sebességével vetekszik, és sokkal gyorsabb a jelenleg széles körben elterjedt GPRS-nél. A kártyák körülbelül egy hónap múlva jelennek meg több uniós ország piacán.

A hitelkártyánál alig nagyobb méretű szerkezetek a Vodafone képviselője szerint akár tízszer gyorsabbá tehetik a felhasználók munkáját, akik valószínűleg főként üzletemberek lesznek. A kártyák körülbelül 360-1000 Euróba kerülnek majd, szerződéstől függően, és képessé teszik használójukat, hogy akadálytalanul kapcsolódjon vállalati hálózatokra.

A Vodafone mindezidáig az egyetlen mobilcég, amely hasonló laptop-kártyát kínál Európában, miután a szolgáltatók szándékosan elodázták a harmadik generációs készülékek itteni bevezetését a forgalmazási jogok többszáz-milliárd eurós megszerzését követően. A nagy cégek, mint a Vodafone vagy a T-Mobile eddig csak kísérleti jelleggel, vagy terveikben foglalkoztak harmadik generációs megoldásokkal, például videotelefon-szolgáltatással. A mobil-vállalatok többsége egyébként ez utóbbihoz hasonló, fogyasztói alkalmazásokat látja a legígéretesebbnek a 3G nyújtotta előnyök közül, és a közeljövőben nem tervezik a Vodafone-éhoz hasonló laptop hálózati kártyák forgalmazását.

Milkovits Gábor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50