Új NAS átjáró gyorsítja az EMC tárolóeszközeinek terjedését

forrás Prim Online, 2004. március 13. 10:29
Az EMC bejelentette, hogy a középkategóriás NAS termékek, az EMC Celerra NS sorozat bevezetését követően a hálózatra csatlakoztatott tárolóeszközök (NAS) forgalma jelentősen megnőtt a 2003-as év során.
Az IDC szerint a negyedik negyedévben az EMC megszerezte az első helyet a NAS termékpiacon, és megtartotta vezető pozícióját a teljes 2003 évben. Az EMC a nemrég bejelentett NS700 rendszerrel folytatja ezt az utat: az eszköz teljesítménye a SPEC SFS weboldalán (www.spec.org) olvasható eredmények szerint piacvezető.

A 2002 novemberében bemutatott Celerra NS600 rendszer és a 2003 októberében bemutatott NS600G átjáró egyaránt szerepet játszott abban, hogy az EMC NAS egységek eladása közel 100 százalékkal nőtt 2003 során. Az EMC SAN-környezetekkel integrált, átjáró NAS-rendszerek iránti fokozott igény hatására az NS600G egységek értékesítése több mint 200 százalékkal ugrott meg 2003. negyedik negyedéve során a harmadik negyedévhez képest. Ez bizonyítja, hogy az ügyfelek keresik az EMC termékeket a teljes hálózati tárolási infrastruktúrájukhoz és információkezelési igényeikhez.

Az EMC NAS szoftvere szintén gyors ütemben terjedt a 2003-as év során. Az EMC Celerra Manager lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy beállítsák, adminisztrálják, megfigyeljék és egyszerűbben felügyelhessék NAS környezetüket egy webes felületről, ezáltal nincs szükség külön felügyeleti munkaállomásra.

Az EMC NAS termékei megoldást kínálnak az ügyfelek NAS követelményekkel kapcsolatos igényeire: iparágvezető árat, teljesítményt és egyszerű felügyeletet biztosítanak. Az NS sorozat középszintű NAS termékein túl az EMC a Celerra CNS-t is kínálja a rendkívül jó teljesítményt és méretezhetőséget igénylő csúcskategóriás alkalmazásokhoz. Az alsó kategóriás és a windowsos piac számára az EMC az EMC NetWin 200-at biztosítja, amely nemrégiben bekerült a Microsoft Windows Server katalógusába is.

Az egész világon - különösen Észak-Amerikában és az EMEA régióban - növekvő igény, valamint több lényeges trend is hozzájárult az EMC NAS-eladásainak növekedéséhez. Az átjárók jelenleg a NAS-piac leggyorsabban növekvő szegmense. Az EMC Celerra CNS, az NS600G és az újonnan bevezetett NS700G eladásai gyors növekedésnek indultak, ahogy az ügyfelek felfedezték, hogy a NAS átjárók a SAN termékekkel együtt átfogó hálózati tárolási megoldást eredményeznek. Ezek a vegyes NAS/SAN környezetek nagyobb értéket kínálnak az ügyfelek számára azáltal, hogy összefogják a tárolórendszereket a jobb kihasználtság, rugalmasság, méretezhetőség és befektetés-védelem biztosítása érdekében.

Az EMC bejelentette továbbá, hogy az újonnan bejelentett NS700 integrált és átjáró megoldások SPECsfs adatai felkerültek a SPEC weboldalra. Az újonnan közzétett adatok kiemeli az EMC tiszta teljesítménybeli és ár/teljesítménybeli előnyét a Network Appliance termékeivel szemben. Az új NS700 sorozat csúcsteljesítményt biztosít: másodpercenként 71482 SPECsfs97 R1.v3 műveletet végez 2,54 ms átlagos válaszidő mellett. Ez teljesítményben felülmúlja a teljes Network Appliance adattároló-családot. Ezen felül az NS700 hozzávetőleg 42 százalékkal olcsóbb az FAS980 listaáránál, és jobb teljesítményt kínál. Az NS700 ezen felül az alábbiakat biztosítja:

  • Több mint 40 százalékkal nagyobb átviteli teljesítményt, mint az NS600
  • 55 százalékkal jobb ár/teljesítmény arányt, mint a Network Appliance FAS940
  • 48 százalékkal jobb ár/teljesítmény arányt , mint a Network Appliance FAS960
  • 42 százalékkal jobb ár/teljesítmény arányt mint a Network Appliance FAS980
Kulcsszavak: EMC tároló

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14