Toshiba hordozható készülékek a CeBIT-en

Milkovits Gábor, 2004. március 22. 21:12
A Toshiba négy olyan készüléket - egy PDA-karórát, egy digitális irattárcát, egy intelligens "szemüveg"-kijelzőt és egy mp3 headset-et - mutatott be a hannoveri CeBIT-en, amelyek a cég új 0,85’’-es merevlemezes meghajtóját használják.

A készülékek a holnap "digitális emberének" a vízióját jelenítik meg. A karóra-PDA egy csuklón kényelmesen viselhető teljes funkciós kézi számítógép, széles, nagyfelbontású megjelenítővel, amelyen mobil videokonferenciát folytathatunk, emellett pedig más WiFi-, és Bluetooth-képes készülékekkel is integrálható.

A digitális irattárca olyan sokoldalú termék, amely azon kívül, hogy fontos egészségügyi és egyéb személyi adatainkat tárolja, belépőkártyaként is szolgál lakásunkhoz, irodánkhoz, vagy autónkhoz, illetve hitelkártyánkat használva mobilhálózaton keresztül fizethetünk is a segítségével. További előnye, hogy támogat bizonyos alapvető PDA-alkalmazásokat, így rendelkezik hálózati kapcsolat és elektronikus címjegyzék funkcióval, valamint mobil e-mailezésre is alkalmas. Az illetéktelen felhasználóktól biometrikus biztonsági alkalmazás védi a készülék tulajdonosát.

A dupla-kijelzős intelligens szemüveg megjelenítőinek bármelyikén, bármely objektumra fókuszál a felhasználó, a tételt - például szöveget, menüsort, stb... - ezáltal automatikusan kiválasztja. A Science-Fiction filmbe illő szerkezet vezeték nélküli hálózati kapcsolat révén természetesen Internet-böngészésre és e-mailezésre is használható.

Az előzőekhez viszonyítva egyszerű megjelenésű headset WiFi összeköttetés révén alkalmas zeneszámok letöltésére anélkül, hogy le kéne venni a fejünkről. Az összes készülékbe a Toshiba új 0,85’’-es merevlemezes meghajtója van beépítve; árukról és piaci megjelenésükről a gyártó egyelőre nem közölt információt.

Kulcsszavak: Toshiba CeBIT 2004 karóra pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50