Helló wwwilág! - megújult Budavártours-honlap

forrás Prim Online, 2004. április 1. 12:38
Hogyan működhet, és milyen szerepet kaphat az internet az utazási piacon? Van-e egyáltalán létjogosultsága a technológiának, közvetítő csatornának ebben a kifejezetten személyes megtapasztalást feltételező iparágban? A válasz igen, és ennek talán legmarkánsabb példája a Budavártours utazási iroda.
A kilencvenes évek elején indult cég a lassú, de biztos fejlődés után kilecvenkilencben kezdett komolyabban foglalkozni saját internetes jelenlétével és online kommunikációjával. Az iroda ambiciózus vezetőjét Skáfár Balázsnak hívják, ő az, aki újragondolva az addigi üzletmenetet, néhány éve minden vetélytársáénál nagyobb hangsúlyt fektet a webes jelenlétre.

"Az utasvisszajelzéseken túl a forgalmi paraméterekig minden személyes és papír alapú információ arról árulkodik, hogy jól tettük, hogy utasainkkal történő kommunikációnk egy részét - de jelentős részét - áthelyeztük a világhálóra – mondja Skáfár. Az egyéb, elektronikus jellegű számok pedig méginkább ezt látszanak igazolni - akár a napi látogatószámról, akár a többtízezer fős hírlevél adatbázisunkról van szó."

És valóban: ha az Utazás kiállításra új köntösbe öltöztetett weboldalt böngésszük, nem kerülheti el figyelmünket számtalan, az utas utazás előtti kényelmét szolgáló funkció, lehetőség. Az már megszokottnak tekinthető, hogy az egyes desztinációk mellett látjuk az aktuális időjárási adatokat, vagy leírást, fényképeket róla, a letölthető videók, vagy képeslapküldés azonban még csak néhány utazási szájtnak sajátja.

Az oldalt fejlesztő cég, a Morgan Hill Communications ügyvezetője, Lizán Balázs szerint "igazán jó a weben csak akkor lehetsz, ha nincs olyan dolog, amely hiányozna a honlapodról, anélkül, hogy a látogató besokallna az információ-özöntől. Ezen meggondolásból található online utastájékoztató (tkp. chat az utazási referenssel), vagy többféle online fizetési lehetőség is az oldalon."

További nagy segítség az utazóknak, hogy a rengeteg lehetséges út rendezése, illetve lekérdezése számtalan módon történhet. Desztináció, időpont, ár, program, vagy ezek kombinációja mind-mind olyan feltétel, amelyek ismerete, szűrése megkönnyítheti az útrakelő döntését.

A megújult arculattól és struktúrától a felhasználóbarátság növekedését reméli mindkét szakember. A megújulás óta eltelt alig egy hét alatt számtalan levél érkezett a fejlesztőkhöz, amelyben dicsérik a munkát mind arculati, mind strukturális szempontból. Az igazi zsűri azonban az utazóközönség lesz, a pontszámok pedig nyugodtan elképzelhetők látogatószámban, vagy éppen forintban is.

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14