Panasonic: alközponti szoftver, síkágyas lapolvasó, írisz-felismerő

Kovács Attila, 2004. április 4. 12:45
Új 1.1-es szoftver verziót vezetett be a KX-TDA100/200 alközponti rendszereihez a Panasonic, amely lehetővé teszi olcsó és egyszerűen használható DECT rendszer kialakítását.

 

Az új 2-csatornás DECT bázisállomás (KX-TDA0141CE) bármelyik digitális rendszerporthoz közvetlenül csatlakoztatható, ezért semmilyen kiegészítő beruházást nem igényel. A KX-TDA100 alközpont maximum 16 DECT bázisállomás, a KX-TDA200 alközpont pedig már maximum 32 DECT bázisállomás használatát teszi lehetővé. A telefonos ügyfélkapcsolati központoknál, vagy az olyan cégek, ahol a dolgozók megosztják munkavégzésük helyét, az 1.1-es változat a "Transfer Extension" (mellékáthelyezés) funkció használatát új formában teszi lehetővé. Mostantól azok a digitális mellékek is kioszthatóak, amelyeken fizikailag nincs rendszerkészülék. Az alkalmazott munkahelyére érve, egyszerűen beüti személyes PIN kódját a rendszerkészüléken, ezzel azonnal elérhetővé válik "saját" mellékén, valamint hozzáférhet személyes beállításaihoz (saját telefonkönyv stb.) is.

 

Új termék a Panasonic KV-S7065C színes síkágyas lapolvasó is, amellyel egyoldalas (simplex üzemmódban) és kétoldalas (duplex) beolvasás egyaránt lehetséges. A készülék nem csak a hagyományos, de a bonyolultabb eredeti példányok esetében is garantálja a gyors feldolgozást. Jellemzi a magas képminőség, a kiváló papírkezelés, a képjavító technológia (P.I.E.) és a strapabíró felépítés. A csomagnak része a Panasonic Capture Software és egy felhasználói szervizprogram is. Simplex üzemmódban percenként 60 dokumentum sebességgel végzi az eredeti példányok beolvasását (200 dpi, álló DIN A4), és akár 100 hüvelyk/perc sebességgel duplex üzemmódban (fekete-fehér, 8 bites árnyalatok, 24 bites színek). Rugalmasságát számos csatlakoztatási lehetőség biztosítja: a készülék "kettős interfésszel" (USB 2.0 és SCSI csatlakozóval) rendelkezik. A lapolvasóhoz külön megvásárolható kiegészítőként kapható egy előnyomtató is, amellyel megvalósítható a dokumentumok személyre szabott azonosítása.

 

Az új BM-ET500, és BM-ET300 írisz-felismerő rendszerrel, és a BM-DT120 írisz kamerával, a Panasonic a biometrikus azonosító rendszerek legújabb generációját mutatja be. Minden eszköz-azonosításra alkalmas képet készít az íriszről, majd ezt 2 másodpercen belül összehasonlítja az adatbázisában eltárolt képpel. A Panasonic most először mutat be olyan alkalmazást, mely lehetővé teszi az írisz kód smart kártyán történő tárolását, így “mobillá" válhatnak a hozzáférési adatok. Ezáltal lehetőség nyílik rá, hogy a biometrikus adatok ne csak egyetlen adatbázisban létezzenek. A beléptető kártyákkal az illető személy regisztrálja magát a rendszerbe, majd az azonosítás is megtörténhet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50