50 új termék a Flextronics kutató-fejlesztő központjából

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 13. 10:01
Közel 50 új terméket fejlesztett ki eddig a Flextronics International(FI) 3 évvel ezelőtt Zalaegerszegen létrehozott, ma már 30 mérnökkel működő technológiai kutató-fejlesztő központja.

Jurasits János fejlesztési igazgató az MTI-nek elmondta: annak idején 120 millió forinttal járult hozzá a gazdasági minisztérium a kutatóbázis megteremtéséhez. A zömmel fiatal mérnökgárda jóvoltából fokozatosan nőtt és jelenleg meghaladja a 30 százalékot a hozzáadott érték aránya a termékekben. A folyton változó piaci igények és éles versenyhelyzet közepette a világ 10-12 nagycégének szállít a társaság mobiltelefonokat, tv- és háztartási eszköz alaplapokat, illetve számítógép, nyomtató és telekommunikációs részegységeket, ami "állandó innovációs kihívást jelent."

Az új, hatékony gyártástechnológiai eljárások kidolgozása és a partnerek meglévő termékeinek helyi ötletekkel párosuló adaptációja mellett a zalaegerszegi mérnökcsapat közel 50 új részegységet, alkatrészt fejlesztett ki, a háztartási digitális mérleg elektronikájától a vezérlő-programozó rendszerekig. A vevőik igényei alapján jelenleg 10 fejlesztési projekten dolgoznak - közölte az FI vezető szakembere.

Jurasits János hangsúlyozta: nemcsak a gyártmányokra, hanem a környezetmegóvó kutatásokra is fokozott figyelmet fordítanak. Ennek során nemrég bevezették, 2006-tól pedig a gyártási folyamat egészére kiterjesztik az ólommentes forrasztást. Megkezdődött az elektronikai hulladékok, az elhasznált termékek fogadását-feldolgozását biztosító eljárások kimunkálása is; a szükséges technológiai átalakítás 2 éven belül megtörténik.

A Flextronics két zalaegerszegi üzeme immár 7.000 embert foglalkoztat és mind a műszaki irányításban, mind a kutatás területén újabb szakemberekre lesz szükség - mondta a legnagyobb zalai munkaadó fejlesztési igazgatója.

Kulcsszavak: k+f Flextronics

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14