Szándéknyilatkozat járműinformatikai központ létrehozásáról

forrás Prim Online, 2007. február 6. 10:06
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki Főiskola megállapodást kötött a Mechatronikai és Járműinformatikai Innovációs Központ létrehozásáról.
A Mechatronikai és Járműinformatikai Innovációs Központ a mechatronika és az informatika területén, az intelligens közlekedési rendszerek, közlekedés informatika, járműelektronika és elektronikus irányítási rendszerek témakörben alakítja ki kutatási tevékenységét és kezdi meg működését a Közép-Dunántúli Régióban, növelve a régió és Székesfehérvár város gazdasági vonzerejét.

Székesfehérvár önkormányzatának szándékában áll, hogy az Alba Innovációs Park keretében a Mechatronikai és Járműinformatikai Innovációs Központ megvalósulását és működését sokoldalú szolgáltatásokkal támogassa.

A Magyar Tudományos Akadémia és elsődlegesen a Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet (SZTAKI) szakmai és infrastrukturális bázisán elméleti és módszertani támogatást nyújt az Innovációs Központ részére, támogatja a laboratóriumok kialakítását és felszerelését, valamint a megfelelő ismeretekkel rendelkező munkaerő fejlesztését.

A Budapesti Műszaki Főiskola biztosítja a régióban a mechatronika és járműinformatikai területén a mérnökképzést és a szakirányú továbbképzést.

A Mechatronikai és Járműinformatikai Innovációs Központ támogatást nyújt a régiós vállalatok termék és technológia-fejlesztésében és minőségellenőrzésében is. Az ipari partnerek érdekeltek a tudásközpont korszerű mechatronikai és informatikai eszközökkel történő felszerelésében és korszerű ismeretekkel rendelkező munkaerő fejlesztésében.

A szándéknyilatkozathoz csatlakozó vállalatok, felsőoktatási intézmények megvizsgálják a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki Főiskola által létrehozott konzorciumban való részvétel lehetőségét, és érdekeiknek megfelelő feltételek teljesülése esetén közösen indulnak az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatain és más nemzetközi pályázatokon.

A szándéknyilatkozatot ünnepélyes keretek között február 2-án látta el kézjegyével Székesfehérváron Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke, Warvasovszky Tihamér polgármester és Rudas Imre, a BMF rektora.
Kulcsszavak: autószolg MTA BMF k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14