IBM: gyors, globális üzemfolytonosságot biztosító technológia

forrás Prim Online, 2004. április 27. 15:06
Az IBM új adattárolási technológia kifejlesztését jelentette be, melynek segítségével az ügyfelek megvédhetik és adatvesztés esetén a lehető leggyorsabban helyreállíthatják kulcsfontosságú állományaikat a világ különböző pontjain található biztonsági másolatok segítségével.
Az IBM Global Mirror for Enterprise Storage nevű technológia globális biztonsági másolataira támaszkodva olyan nagy sebességű helyreállítást tesz lehetővé, amilyet azelőtt csak helyi tárolók esetén lehetett elképzelni. Május elejétől az ügyfelek már a hurrikánok és földrengések esetére tervezett helyreállítási megoldások részeként élvezhetik az új technológia előnyeit.

Az új IBM TotalStorage Global Mirror for the IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS) az IBM adatvédelmi termékcsaládjának részét képezi, melyek segítségével kielégíthetők az ügyfelek üzemfolytonossággal kapcsolatos legfontosabb igényei - a hozzáférhetőség, a folyamatos működés és az adat-helyreállítás.

A Global Mirror forradalmi újításokat alkalmaz az aszinkron PPRC (peer-to-peer remote copy - kölcsönös távoli másolat) technológiában, melyeknek köszönhetően az egymástól több mint 300 km-re lévő tárolólemezeket akár 3-5 másodperc alatt el lehet érni. Az új megoldás nagysebességű távolsági adatátvitelt biztosít az adatok épségének megőrzésével.

A termék nagymennyiségű adat átvitelét teszi lehetővé az informatikai teljesítmény vagy az elérhetőség csökkenése nélkül. A Global Mirror for ESS kivételes teljesítményének eléréséhez tárolórendszerenként csupán két üvegszálas csatornára van szükség, míg a hasonló technológiák legalább négy kapcsolatot igényelnek. Az új technológia segítségével jelentősen csökkenthetők az infrastrukturális és beszerzési költségek.

A Global Mirror képes az üzemfolytonosság fenntartására olyan nagy formátumú alkalmazások esetében is, melyek több tárolórendszert alkalmaznak, vagy adataikat különböző gazdagépeken kezelik. Más termékek nem lennének képesek ilyen teljesítményre speciális szoftver alkalmazása nélkül, amely növeli a költségeket és szükségtelenül bonyolítja az informatikai munkatársak munkáját.

A Global Mirror az újonnan bejelentett TotalStorage termékcsalád egyik kulcsfontosságú eleme.

A termékcsalád olyan alkalmazásokat tartalmaz, melyek integrált és automatikus helyreállítást tesznek lehetővé a gazdagép környezetében. Az említett alkalmazások között megtaláljuk a GDPS/PPRC Hyperswapet, a HACMP/XD-t, az eRCMF-et és a GDS for MSCS-t is. A csomag megvásárlásakor SAP automatizálási, és automata rendszerklónozási lehetőség is az ügyfelek rendelkezésére áll.

Az IBM eServer zSeries rendszereken és a nyílt forráskódú rendszereken egyaránt alkalmazható IBM TotalStorage Global Mirror for ESS 2004 májusában kerül piacra világszerte.
Kulcsszavak: adattárolás IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50