Multimédiás számítógéptermet szerelt fel az OM a Fővárosi Állatkertben

forrás Prim Online, 2004. május 3. 15:00
Az ide látogató, szakköri munkát végző gyerekek lehetőségeit bővíti az az újonnan kialakított multimédiás számítógépterem, amely a fogadó intézmény, az Oktatási Minisztérium és a Microsoft Magyarország Kft. együttműködésének köszönhetően jött létre. A labort Dr. Bogsch Ilma, az állatkert főigazgatója, Szabados Tamás, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára és Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország Kft. oktatási programmenedzsere adta át.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben új oktatóterem nyílik május 3-án. Az állatkertet szakköri munka keretében látogató gyerekek szervezett formában felkereshetik az Oktatási Minisztérium, a Microsoft Magyarország Kft. és az állatkert együttműködésével kialakított számítógépes termet, ahol lehetőségük van olyan digitális oktatási tartalmak tanulmányozására, amelyek segítségével jobban megérthetik az állat- és növényvilág életét, törvényszerűségeit.

Az új számítógépes terem létrejöttéhez szükség volt, hogy az állatkert átalakítsa és megnyissa könyvtára tárgyalóját e célra. Az Oktatási Minisztérium öt használt multimédiás számítógépet ajánlott fel, míg a Microsoft az operációs rendszereket ajándékozta és telepítette, valamint valamennyi géphez felajánlotta oktatási CD-ROM-ját, az Enchartát és virtuális állatkert tervező és építő játékszoftverét a ZooTycoon-t. A digitális enciklopédia kiváló lehetőséget teremt az élővilág tapasztalati megismerését követő munkára, az ismeretek elmélyítésére hisz több mint 63.000 cikket, 20.000 illusztrációt és 200 videofilm részletet és animációt tartalmaz. A Zoo Tycoon segítségével pedig a fantáziánk szerinti legszórakoztatóbb és legcsodálatosabb állatkert építhető fel.

A multimédiás teremben 10 gyermek tud kényelmesen dolgozni. Az állatkert munkatársai már az idei tanévben is szeretnék a számítógépeket célzottan, egy-egy tanórára érkező iskolás csoport foglalkozásain használni. Távlati tervük egy állatkert-építő szakkör indítása a 2004/2005-ös tanév elejétől. Elképzeléseik szerint ezt az informatikai megoldásokon alapuló állatkertészettel foglalkozó szakkört egyszerre két szakember - egy zoopedagógus és egy informatikus - vezetné. Céljuk a gyermekek szemléletének környezettudatos, és a fenntarthatóságra ügyelő formálása. A program tervezői bíznak abban, hogy a szakkör majdani résztvevői a játékos tanulás mellett megtapasztalják, hogy a különböző digitális tananyagok milyen nagy lehetőséget jelentenek tudásuk bővítésére.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59