Az IBM bemutatta POWER5 processzorokkal működő eServer i5 rendszereit

forrás Prim Online, 2004. május 4. 17:50
Az IBM eServer i5 új gazdasági modellt teremt a kis- és a középvállalatok számára; Beépített virtualizációs technológiája révén az új kiszolgáló több operációs rendszert is képes párhuzamosan futtatni.

Az IBM ma bemutatott eServer i5 rendszerei alkalmazzák elsőként az IBM régóta várt POWER5 mikroprocesszorait. Az OS/400 következő generációjával, az i5/OS operációs rendszerrel dolgozó új rendszerek soha nem látott teljesítményhez, rugalmassághoz és költségelőnyhöz juttatják a kis- és középvállalatokat - olvasható az IBM sajtóközleményében.

A minden idők legnagyobb teljesítményű 64 bites lapkájának számító POWER5 mikroprocesszorok segítségével az IBM eServer i5 több operációs rendszert (i5/OS, Windows, Linux és AIX 5L rendszereket) is képes integrálni és párhuzamosan futtatni. A UNIX-megoldások konszolidálása és kezelése érdekében az eServer i5 az eServer i5/OS mellett az AIX 5L rendszert is támogatja. Az IBM eServer i5 beágyazott új virtualizációs technológiája kiterjeszti és továbbfejleszti az iSeries virtualizációs képességeit (pl. a logikai particionálást - LPAR).

Az eServer i5 kiszolgálót használó vállalatok átlagosan 40 százalékos javulásra számíthatnak az ár-teljesítmény arány terén a korábbi iSeries rendszerekhez képest. A memória, a merevlemez és a szerverkomponensek ára a UNIX-alapú megoldásokéval vetekszik.

Kulcsszavak: szerver IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14