Százezrek játszhatnak egyidejűleg a mobil Java technológia segítségével

forrás Prim Online, 2004. május 7. 12:38
A Sun Microsystemsnek, a Java technológia létrehozójának és vezető támogatójának, valamint a Developnet-nek, az Egyesült Királyság vezető mobil Java technológia szolgáltatójának közreműködésével a BBC interakív játékot indított "Come and Have a Go... If You Think You're Smart Enough" címmel, amelyet szombat esténként fő műsoridőben sugároz a BBC One csatorna.
A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás alkalmazás segítségével. Mivel a műsornak több mint hárommillió rendszeres nézője van, az alkalmazás úgy készült, hogy egyidejűleg játékosok százezreit szolgálhassa ki.

A Java technológiával működő mobiltelefon első lépésben csatlakozik a szolgáltató szintén javás (J2EE) szerveréhez, mellyel a játékos telefonját szinkronizálja az adással. A játék folyamán az alkalmazás offline üzemmódban fut, és ezzel minimálisra csökkenti a játékosok mobilpercdíját. A vetélkedő végén a mobiltelefonos alkalmazás elküldi a válaszokat a szervernek, ami kiszámítja a játékosok pontszámát, majd azonnali visszajelzést küld nekik arról, hogy jogosultak-e a 30 ezer fontos pénzdíj elnyerésére.

Az alkalmazás speciális kialakításával fokozatosan elosztható a forgalom a mobilhálózati infrastruktúra túlterhelésének megelőzésére. A technológia ugyanakkor rendkívül biztonságos is, a kliens és a szerver között minden adatátvitel titkosítva zajlik.
Kulcsszavak: játék BBC Java Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14