Kettő az egyben WiFi SD kártya a SanDisk-től

Milkovits Gábor, 2004. május 10. 18:02
A SanDisk bármikor kész piacra dobni kézi számítógépekhez kifejlesztett, dupla funkciós WiFi SDIO kártyáját, amely a szélessávú vezeték nélküli kapcsolatot támogató alkalmazás mellett 256 MB memóriával is rendelkezik.

A megoldás rendkívül praktikus, mivel az egy kártyacsatlakozóval ellátott készülékeken ma nem lehetséges a külön WiFi SDIO és a memóriatároló SD kártyák együttes alkalmazása. Az új megoldás segítségével lehetséges lesz például egy zeneszám letöltése az internetről, közvetlenül a kártya memóriájára. Ugyanez megfordítva is működik, így a felhasználók online üzemmódban is felhasználhatják majd a kártyán tárolt adatokat. A kártya először a Pocket PC hordozható számítógépekhez lesz elérhető, ám a gyártónak a megjelenéssel meg kell várnia, amíg a Microsoft frissíti a készülékeken futó Windows Mobile 2003 operációs rendszert, a szoftver jelenlegi verziója ugyanis még nem támogatja a dupla funkciós kártya-alkalmazást. A Microsoft várhatóan még a közeljövőben kiadja a szükséges frissítést.

A cég szóvivője szerint a megfelelő szoftverfrissítés után a kártya a Windows-alapú okos telefonokhoz is használható lesz, más operációs rendszerekkel működő PDA-kkal és mobilkészülékekkel kapcsolatban azonban egyelőre nem közöltek információt. A termék várhatóan 150 dollár körüli áron lesz majd kapható.

Kulcsszavak: memória pda SanDisk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38