Hungarotel szélessávú hálózati elérés Ericsson Ethernet DSL-en

forrás Prim Online, 2004. május 13. 10:30
A Hungarotel Rt. az Ericsson innovatív Ethernet DSL Access (EDA) megoldásával minden eddiginél olcsóbban, gyorsabban és egyszerűbben építheti ki saját ADSL hálózatát - így akár 10-12 előfizetőt is nyereségesen ki tud szolgálni. Az EDA koncepciója gyökeresen szakít a hagyományos távközlési berendezések filozófiájával és nyit az IP alapú, adat-, hang- és videó szolgáltatások integrációja felé.

A Hungarotel Rt. - a 32-, 66-, 68-, 89-, 95-ös primer körzetek távközlési szolgáltatója - 2003. áprilisában kezdte meg a társaság szolgáltatási területén a GloboNet ADSL szélessávú internetszolgáltatás értékesítését. A 120 millió forintos beruházás eredményeként 2003. októberétől - a műszaki lehetőségek függvényében - már minden 10.000 fő feletti településen elérhető volt az ADSL szolgáltatás, amely több mint 50%-os lefedettséget jelentett.

Az Ethernet DSL Access (EDA) technológia lényege, hogy a hagyományos ADSL kiépítéstől eltérően nincs szükség viszonylag drága ATM alapú felhordóhálózatra, helyette költséghatékony Ethernet hálózati elemek használhatók. A nagy kapacitású központi ADSL berendezésekkel szemben az Ericsson Ethernet DSL Access technológia már egészen kicsi előfizetői bázis kiszolgálására is alkalmas egységekből épül fel, ugyanakkor szinte korlátlanul bővíthető. A rendszer lehetővé teszi a multimédiás tartalom és egyéb adatszolgáltatások elérését is. A szélessávú hozzáférés számos előnye közül - a nagy sebesség mellett - talán a legfontosabb, hogy az előfizetők állandó havidíj fejében, további telefonköltség nélkül, akár éjjel-nappal internetezhetnek. A Hungarotel Rt. a jövőben is folytatni kívánja a szélessávú Internet szolgáltatás fejlesztését, így a lakosságszámra vetített ellátottság az év végére elérheti a 85%-ot.

Kulcsszavak: Ericsson ADSL Hungarotel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36