IBM-megoldásokkal fejleszti új sugárhajtású gépeit a Szuhoj

forrás Prim Online, 2004. május 16. 09:09
Az IBM és a Dassault Systèmes bejelentették, hogy a Szuhoj polgári repülőgépeket gyártó vállalata, a Sukhoi Civil Aircraft közös megoldásaikat használja tervezési platformként RRJ (Russian Regional Jet) repülőgép-fejlesztési programja megvalósításához.
Az orosz repülőgépgyártók közül a Sukhoi Civil Aircraft használja elsőként a Dassault Systèmes által kidolgozott IBM termékéletciklus-kezelő (PLM, Product Lifecycle Management) megoldásokat igazán nagyszabású fejlesztési projekt során. Ezzel a vállalat csatlakozik a CATIA V5 felhasználói körhöz, amelynek tagjai között már az Airbus és a Boeing is megtalálható. A több millió dolláros szerződés stratégiai fontosságú IT-beruházás a Sukhoi Civil Aircraft számára.

A Dassault Systèmes által kifejlesztett IBM PLM-portfólió – azon belül is az együttműködő termékfejlesztést támogató CATIA, valamint az együttműködő termékadat- és életciklus-kezelést szolgáló ENOVIA és SMARTEAM – együttműködő háromdimenziós fejlesztési környezethez juttatja a Szuhojt és partnereit, köztük például a Boeinget és a repülőgépkabinokat gyártó B/E Aerospace-t. A PLM-platform lehetővé teszi a részt vevő szervezetek számára az Oroszországon belüli és azon kívüli fejlesztési helyszíneken keletkező adatok folyamatos megosztását, valamint a termékekkel kapcsolatos információk gördülékeny kezelését.

Tekintve, hogy a következő 15 évben világszerte jelentős keresletnövekedés várható a kisméretű, olcsó, ugyanakkor megbízható repülőgépek iránt, a Sukhoi Civil Aircraft egyszerre hat változatot dolgoz ki a rövid és közepes utazótávolságokra ajánlott, 60, 75 és 95 férőhelyes Russian Regional Jet (RRJ) repülőgépekből. Az első modellek piaci megjelenése 2007-ben várható – számuk 2020-ra a tervek szerint eléri majd a nyolcszázat.
Kulcsszavak: repülőgép IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38