Macintosh operációs rendszer PC-n, egy új szoftver segítségével

Milkovits Gábor, 2004. május 20. 22:28
Nyílt forráskódú szoftverfejlesztők egy csapata olyan programot fejlesztett ki, amelynek segítségével a felhasználók Macintosh operációs rendszert és ahhoz kapcsolódó alkalmazásokat futtathatnak PC-jükön.
A Source Forge által kifejlesztett Pear PC elnevezésű szoftver az Intel x 86-os processzorral ellátott személyi számítógépeken használható, úgy, hogy a program az Apple gépeiben alkalmazott Power PC lapkára szabott utasításokat megfelelőképpen átalakítja. Jelenlegi verziójának alkalmazását azonban egyelőre nem ajánlják mindennapos használatra, mivel a program még sem nem elég stabil, sem nem elég gyors. A hagyományos, többnyire Windows-alapú PC-ken ugyanis a szoftver segítségével futó Mac OS X 10.3, illetve bizonyos nyílt forráskódú operációs rendszerek jelenleg 40-szer lassúbbak a gépek eredeti rendszerénél.

A program kifejlesztői munkatársakat keresnek projektjük folytatásához, hogy egy valóban praktikus és piacképes terméket alkothassanak a Pear PC-ből. A korábbi technológiai fejlesztések eddig csak a dolog ellenkezőjét célozták: ilyen például a Microsoft Virtual PC szoftvere, amely bizonyos PC alkalmazások futtatását teszi lehetővé Macintosh-alapú számítógépeken.
Kulcsszavak: Windows Apple Mac

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36