Új partnerek ezrei csatlakoznak a Novellhez a Linux kapcsán

forrás Prim Online, 2004. június 1. 13:49
A Novell Linux stratégiájának egyre növekvő iparági támogatását tükrözve rekordiramban lépnek partnerkapcsolatra a Novellel az új szoftverfejlesztők, értékesítési partnerek, valamint független hardver- és szoftverszállítók. Több mint 10 000 fejlesztő csatlakozott a Novell fejlesztői programjához az utóbbi hat hónapban, a cég nyílt forráskód projektek számára üzemeltetett webhelye - a Novell Forge - regisztrált felhasználóinak száma pedig 60 százalékkal gyarapodott azóta, hogy a Novell 2004. januárban felvásárolta a SUSE LINUX céget.
A Novell tovább bővíti a közös munkát a legismertebb hardverszállítókkal - például az IBM és HP cégekkel -, és együttes képzésekkel, valamint egyéb ügyfélközpontú tevékenységgel egészítik ki a meglévő közös szállítási szerződéseket. A Novell értékesítési partnerei is gyors iramban ragadják meg a Novell Linux stratégiájának lehetőségeit, a múlt év során jelentősen növelték Linux megoldásokat kínáló üzletágukat. Ezzel a hatalmas és egyre növekvő globális gazdasági közösséggel a Novell páratlan erőforrásokat mozgósíthat a Linux megoldások szállítására világszerte.

A Novell 2003. tavaszán jelentette be Linux stratégiáját, melyben elkötelezte magát a hálózati szolgáltatások NetWare és Linux rendszerekre történő párhuzamos fejlesztése mellett. A Novell tovább mélyítette ezt az elkötelezettséget a múlt év során a Ximian és SUSE LINUX cégek felvásárlásával. E lépések eredményeképp a Novell a kereskedelmi Linux éra vezetőjévé vált. Most tovább növeli előnyét az olyan partnerek számának gyors növelésével, akik a Novell Linux kezdeményezéseit támogatják. A partnerek skálája az egyéni fejlesztőktől a megoldásszállítókig, és a nagy hardver- és szoftverszállítókig terjed. Ez a nagy és növekvő globális partnerhálózat felülmúlja az összes többi Linux disztribútor lehetőségeit. A növekedés legfontosabb bizonyítékai a következők:

- A Novell DeveloperNet program a legutóbbi hat hónapban 10 184 új taggal bővült, így az aktív tagok száma körülbelül 40 000.

- A Novell értékesítési partnereinek 55 százaléka támogatja a Linuxot saját tevékenysége során, szemben a 2003. elejének 15 százalékos támogatottságával

- A Novell Partner Product Guide útmutatóba több mint 100 SUSE LINUX alapú termék került, így a dokumentum letöltéseinek száma a 2004. januári 12 144-ről áprilisra körülbelül 22 000-re nőtt.

- Új szoftver- és hardverszállító partnerek jelentek meg, és a meglévő hardverszállító partnerek - például az IBM és a HP - képzéssel és piaci tevékenységgel bővítették tovább a kapcsolatot.

- A több mint 5000 regisztrált felhasználóval rendelkező Novell Forge - a Novell nyílt forráskód projekteknek otthont adó weblapja - az utóbbi három hónapban 60 százalékkal növelte tagjainak számát.

- A Novell Forge 380 nyílt forráskód projektnek ad otthont, melyek közül 50-et az utóbbi három hónapban indítottak.

- A nyílt forráskód közösség kedvezően fogadta a Novell nemrégiben született döntését, mellyel számos kulcsfontosságú felügyeleti, fájltárolási és csoportmunka technológia nyílt forráskódúvá válik.

A nagy hardverszállítók is nagy növekedési lehetőségekkel rendelkező partnernek tartják a Novellt. Márciusban a Novell megállapodást kötött az IBM-mel a cég szerverkínálatán futó SUSE LINUX rendszerek szállításáról, valamint szerződést kötött a HP-vel a SUSE LINUX alapvető rendszerként történő bevezetéséről a HP kliensrendszerein, a vállalati szerverek mellett. A Novell tovább építi ezeket a kapcsolatokat az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében. A Novell és az IBM mintegy 3000 személynek tartott közös alapszintű Linux képzést az utóbbi két hónapban, és 10 000 ember képzését tűzte ki célul. A Novell és a HP pedig nemrégiben fejezte be közös előadássorozatát, mely Észak-Amerika 33 városában, közel 4000 résztvevővel népszerűsítette a Linux rendszereket.
Kulcsszavak: Linux +céginfo Novell

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

FireAlpaca 2.11.19

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel, rétegkezeléssel és további speciális funkciókkal szerkeszthetjük képeinket.

2024. április 26. 17:16

ToDoList 8.3.0.0

Az ingyenes határidőnapló program segít abban, hogy a különböző elvégzendő feladatokat egy helyen nyilvántartsuk, kategorizáljuk, prioritásokat rendeljünk hozzá stb. Megadható a kezdés illetve a befejezés pontos ideje, sőt a megfelelő pillanatban értesítést is kapunk azokról.

2024. április 26. 17:14

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50