A Microsoft az Európai Bizottság határozatának részleges felfüggesztését kérelmezi

Kiss Ádám Zoltán, 2004. június 8. 08:52
A Microsoft az Európai Bíróság előtt az elsőfokú szerv, az Európai Bizottság precedensértékű döntésének részleges felfüggesztését fogja kérni. A vállalat szerint a trösztellenes korlátozások egyes kitételeinek feloldásáról van szó.
A Microsoft már az ítélet meghozatala előtt bejelentette, hogy várhatóan fellebbezéssel fog élni, és most ezt a jóslatát váltja be. A kérelem Cnet szerint érinti az ügy egyik legvitatottabb pontját, miszerint a szoftvergyártót köteleznék egy "európai Windows" kibocsátására, melyben az operációs rendszer a Windows Media Player nélkül szerepelne. A másik kulcsfontosságú részt is megkérdőjelezi a Microsoft, fellebbez a szerverek terén adatok kiszolgáltatására kötelező ítéletrész ellen is. Az Európai Bizottság március 24-én meghozott 320 oldalas döntése 497 millió eurós (612 millió dollár) rekordösszegű bírságot is kilátásba helyezett. Akkor a Bizottság 90 napot adott a szoftvercégnek a Windows Média Player nélküli változatának kiadására, ezek után a PC gyártók maguk dönthetnének egy másik fejlesztő, például a RealNetworks médialejátszóinak esetleges telepítéséről. A szerverek terén esélyegyenlőséget célzó adatszolgáltatásra a Bizottság 120 napos határidőt adott, -írja a Cnet.
Kulcsszavak: Microsoft Windows jog EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50