Tovább nőtt az Oki nyomtatók piaci részesedése

Kovács Attila, 2004. június 12. 19:35
Az Oki Systems Kft. tájékoztatása szerint a nagy sebességű LED-, illetve lézernyomtatók piacán a cég 2004. első negyedévében mind Nyugat-Európában, mind pedig Magyarországon növelte értékesítési számait.
Az Oki nemrégiben megjelentette első negyedéves előzetes számadatait, amelyből jól látható a nyugat-európai színes lézer nyomtatópiac jelentős bővülése. Az Oki, az IDC-re hivatkozva, az év első negyedében érték szerint a második helyet szerezte meg 12%-os piaci részesedésével, míg volumen alapon 14%-kal a harmadik helyen áll. Ezzel Nyugat-Európában megelőzi a Konica-Minolta párost és az Epsont, valamint erősen megközelíti a HP piaci részesedését. Magyarországon az Oki az első negyedévben a színes LED- illetve lézernyomtatók piacán 9,5%-os érték szerinti részesedésével - megelőzve több gyártót -- a negyedik helyet foglalja el. Itthon a nagy sebességű, 21-30 lap/perc közötti teljesítményű mono lézernyomtatók terén az Oki -- darabszámra vetíve - hatszor annyi készüléket adott el, mint a tavalyi első negyedévben, így a korábbi 7.-ről a 3. helyre lépett előre, megelőzve ezzel a Kyocera Mita-t, a Xerox-ot és a Lexmarkot, és erősen megközelítve a Ricoh-ot.

Érdi-Krausz Gábor, az Oki Systems (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója így értékelte az első negyedéves teljesítményt: “Erősítettük pozíciónkat, a fogyasztók egyre inkább felismerik, hogy nemcsak a vásárláskori egyszeri kiadás, hanem a hosszú távú olcsó üzemeltetés is nagyon fontos. A gyorsaság és a megbízhatóság is egyre többet nyom a latba és ez a tendencia a színes nyomtatónál is egyre jobban érezhető. Egyre több kis- és középvállalkozás dönt úgy, hogy színes nyomatási feladataikat is házon belül intézik.”
Kulcsszavak: +céginfo OKI-hu OKI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50