Bill Gates e-mailje az e-mailről

forrás Prim Online, 2004. július 3. 15:30
Tájékoztatni szeretném arról az előrehaladásról, amelyet a Microsoft az iparággal közösen ért el a levélszemét járványos terjedésének visszaszorításában - kezdi Bill Gates ügyfeleknek küldött vezetői e-mailjét, az e-mail szolgáltatás nyújtotta előnyök megőrzése és továbbfejlesztése terén
elért haladásról.


Az egy éve küldött hasonló témájú levelem óta számottevő eredményeket értünk el a levélszemét mennyiségének csökkentésében. Ennek ellenére a levélszemét még mindig súlyos problémát jelent, időrabló, felemészti az erőforrásokat, táptalaj a férgek és a vírusok számára, egyszóval komoly veszélyt jelent a számítógépek biztonságára. A jó hír az, hogy nap mint nap nem kívánt e-mailek milliárdjait sikerül blokkolni, és a levélszemét-küldés bonyolultabb és kevésbé kifizetődő tevékenységgé vált.

A Microsoft ügyfelei által tapasztalt javulás fejlett levélszemét-szűrő technikának, a SmartScreen alkalmazásának köszönhető. A SmartScreen különösen hasznosnak bizonyult az MSN 8 és 9, az MSN Hotmail és az Outlook 2003 felhasználói számára. Amióta a Hotmail hat hónapja bevezette, a SmartScreen sikeresen blokkolta a bejövő levélszemét mintegy 90 százalékát. Ez naponta átlagosan 2,7 milliárd levelet jelent. Úgy véljük, hogy a SmartScreen létfontosságú fegyver a levélszemét leküzdéséért folytatott harcban, ezért elérhetővé tettük az Exchange Server 2003 összes felhasználója számára, akik a www.microsoft.com/exchange webhelyről letölthetik az ingyenes Exchange Intelligent Message Filter eszközt.

Az elmúlt évben elvégzett levélszemét-ellenes tevékenységünk csak megerősítette azt a meggyőződésünket, hogy a jelenlegi szűrési megoldások nem elegendőek. Tudva azt, hogy a napjainkban alkalmazott szűrőkön csak a kéretlen levelek töredéke juthat át, az ilyen levelek küldői jelentősen megnövelték az e-mailek mennyiségét. Emiatt a hálózatok még nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint korábban. Egyes felmérések szerint az e-mail forgalom úgy áll össze, hogy minden jogosult üzenetre négy kéretlen üzenet jut.

Egyértelmű, hogy további megoldásokat kell keresnünk a levélszemét leküzdéséhez. A Microsoft több új technikán és stratégián is dolgozik, amelyek várakozásaink szerint jelentős javulást hoznak majd. Engedje meg, hogy röviden tájékoztassam néhány aktuális tevékenységünkről.

Kulcsszavak: Microsoft spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36