Nem biztonságos Bush és Kerry weboldala

Kiss Ádám Zoltán, 2004. július 7. 08:21
Egy internetes jogi ügyekkel foglalkozó szakértő szerint sem a jelenlegi amerikai elnök, George Bush, sem demokrata párti kihívója, John Kerry weboldala nem felel meg a biztonságtechnikai előírásoknak.
Richard Smith szerint mindkét honlap nyitva áll lehetséges támadások előtt, és ezekhez nem szükséges különleges programozás-technikai tudás, bárki akár közepes ismeretekkel megváltoztathatja az oldalak szövegét, vagy képeit, - írja a BBC. Smith másik aggodalma, hogy a nyitott kapukon kívül szerinte olyan program megoldásokat használtak mindkét helyen, melyek lehetővé teszik a látogatók személyes adatinak nyomon követését. Smith szintén nehezményezte Bush oldalának azt a tulajdonságát, hogy egy külső fejlesztőcég megoldásának bevonásával képes ellenőrizni az oldalára látogatók internetezési szokásait, bár ezt a pontot nem fejti ki világosan. A BBC értesülése szerint Bush weboldala olyan kódot tartalmaz, ami programok futtatására képes a látogatók webböngészőjén keresztül.
Kulcsszavak: politika security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50