WiFi hozzáférés a vonaton utazó összes utasnak

Milkovits Gábor, 2004. július 11. 19:10
Míg eddig csupán az első osztályon utazók vehettek igénybe WiFi szolgáltatást a vonatokon, most a brit GNER vasúttársaság kiterjeszti azt másodosztályra jegyet váltó utasaira is.
Némi különbség azért, hogy míg az első osztályú jegyek árában benne foglaltatik a szolgáltatás díja is, addig a másodosztályon 2,95 és 9,95 font közötti összeget kell kifizetniük az utasoknak a WiFi hozzáférésért, az utazás időtartamától függően. A számla kiegyenlítése hitelkártyáról történik, amelynek adatait az utasnak a hálózatra való belépéskor kell megadnia. A szolgáltatásbővítés része a vállalat azon tervének, amelynek keretében mind a 302 "Mallard" osztályú személykocsijára ki szeretné terjeszteni a vezeték nélküli szélessávú internetes szolgáltatást. A WiFi kapcsolaton kívül a GNER új kocsijaiban elektromos hálózati csatlakozókat is biztosít az utasoknak, így nem kell majd noteszgépeiket és egyéb WiFi-képes eszközeiket akkumulátorról üzemeltetniük.

A GNER Mobile Office szolgáltatás műholdon keresztül kapcsolja a vonatot a WiFi hálózatra, alagútban, vagy fedett pályaudvarokon pedig összetett GSM/GPRS kapcsolat váltja ki az éppen leárnyékolt szatellitet. A Mobile Office a vasúti WiFi alkalmazásokra szakosodott svéd Icomera technológiáját használja. Más brit vasúttársaságok is terveznek mindkét osztályon utazó utasok számára hozzáférhető WiFi szolgáltatást, például a Virgin Trains ősztől.
Kulcsszavak: utazás Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36