Új Logitech billentyűzetek: nullfokos dőlésszög, médiapanel

forrás Prim Online, 2004. augusztus 1. 18:21
A Logitech bemutatta merészen új billentyűzeteit, amelyek kényelmesebbé és ergonomikusabbá teszik a számítógép használatát, és amelyek felülmúlhatatlan digitális szórakozást nyújtanak. Először három új formatervezésű, vezetéknélküli desktop kerül piacra: a Logitech Cordless Desktop LX 500, a Logitech Cordless Desktop LX 501, és a Logitech Cordless Desktop LX 300. A cég további újdonsága az új formatervezés szerint kialakított, vezetékes billentyűzet, a Logitech Media Keyboard.


Alacsonyabb billentyűzet és a Logitech Zero Degree Tilt (nullfokos dőlésszög) - Az új klaviatúrák rendkívül alacsony építésűek - 22,3 mm magasak sík felületre helyezve. A formatervezés része a nullfokos dőlésszög is, amely egy síkra helyezi az alapsor billentyűit. Más billentyűzeteken az alapsor billentyűsorainak magassága fokozatosan nő a szóköz billentyűtől a funkcióbillentyűkig. Egymástól független tanulmányok szerint az alacsony építésű, lépcső nélküli billentyűzet ergonómiai szempontból hasznos, mivel a csukló számára sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé. A csukló ismételt megerőltetése kellemetlen tüneteket okozhat a kézfejben és a karban.

Kétkezes navigáció - a Logitech új termékeihez továbbfejlesztette a billentyűzet és az egér vezérlő szerveit. A vezérlők között megtalálható az internet Előre és Vissza gombja, és azok a programozható gombok, amik weboldalak gyorsindítására is alkalmasak. A Cordless Desktop LX 500 és LX 501 billentyűzetek bal oldalán görgő található, ami részben tehermentesi az egeret használó kezet. A billentyűzet görgője is lehetővé teszi, hogy ráközelítsünk digitális fényképekre, tökéletesítsük a diavetítéses prezentáció képeit, vagy teljes kiterjedésében tekinthessünk meg egy dokumentumot. Amíg a jobb kéz az egérrel görgeti a táblázatot, a bal kézzel könnyedén ráközelíthetünk a táblázatra vagy lekicsinyíthetjük azt - a billentyűzet görgőjének segítségével.

Fejlett médiavezérlők - A médiapanel a billentyűzet tetején zene- és videólejátszásra, valamint diavetítésre lett kifejlesztve. A Logitech Cordless Desktop LX 500 és LX 501 rendelkezik továbbá cd írásra alkalmas gombbal. Ezen felül az LX 500 és LX 501 csomagolásában megtalálható az új Logitech MediaLife szoftver is. A MediaLife összehozza a zene-, videó- és képanyagot a PC-n egy integrált felhasználói felülettel, amit úgy terveztek, hogy akár 3 és fél méterről is látható legyen. Ez a rugalmas felület könnyen elindítható egy erre szolgáló gomb megnyomásával a billentyűzet médiapanelén.

Újratervezett F-billentyűsor - Az új, kerek formájú funkcióbillentyűk lehetővé teszik a Windows és Microsoft Office alkalmazások népszerű szolgáltatásainak gyors elérését, pld. a nyomtatást, vagy a mentést. A gombok F1-től F8-ig fel vannak címkézve a Windows funkciók ikonjaival. F9-től F12-ig szabadon programozhatók a különböző weboldalak vagy fájlok megnyitására.
Kulcsszavak: billentyűzet Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50