Canon-díjak: "Év professzionális fényképezőgépe", "Év fotónyomtatója"

forrás Prim Online, 2004. szeptember 3. 16:38
A Canon az idén két European Imaging & Sound Association (EISA) díjat nyert: az EOS-1D Mark II megkapta az Év európai professzionális fényképezőgépe 2004-2005 díjat, míg a Bubble Jet i9950 az Év európai fotónyomtatója 2004-2005 elismerésben részesült.
"A Canonnál szenvedélyünk a fotózás, ezért nagy elismerés és megtiszteltetés számunkra, hogy megnyertük ezt a két tekintélyes díjat" - mondta Mogend Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

EOS-1D Mark II: az Év európai professzionális fényképezőgépe 2004-2005

Az EOS-1D Mark II a világ legnagyobb teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépe, amely 8,2 megapixel felbontás mellett 8,5 kép/mp képkészítési sebességgel áll a fotósok szolgálatában. Az EISA zsűritagjai üdvözölték az EOS-1D Mark II-t, véleményük szerint ez egy olyan professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgép, amely kompromisszumok nélkül nyújt kiváló teljesítményt, képminőséget és felbontást. Az EOS-1D Mark II szinte a fotós saját reakcióinál is gyorsabban exponál: a sebesség hihetetlen, az autofókusz kiemelkedően gyors, és a fénymérést gyakorlatilag lehetetlen megzavarni. Szinte az összes olyan területen, amely fontos lehet, az EOS-1D Mark II a legjobb, vagy közel a legjobb professzionális digitális fényképezőgép a piacon.

A Canon három új technológiát alkalmazva alkotta meg az EOS-1D Mark II-t: a Canon új generációs DIGIC II processzora, az új CMOS képérzékelő, és extra nagy memóriatároló rendszere adják az EOS-1D Mark II kiemelkedő sebességének és nagy felbontásának alapját. Ezzel a technológiával válik lehetségessé 40 képnyi, 8,5 kép/mp sebességű sorozatfelvételek készítése JPEG formátumban, vagy 20 képnyi sorozatok készítése RAW formátumban.

Bubble Jet i9950: az Év európai fotónyomtatója 2004-2005

Forgalmazásának kezdetén, 2004 februárjában a Canon Bubble Jet i9950 volt a világ leggyorsabb és legnagyobb felbontású, 8 tintapatronnal működő, A3-as méretben is nyomtatni képes fotónyomtatója volt. Ezzel a Bubble Jet i9950 lett a professzionális fotónyomtatás területén a követendő minta. A nyomtatót az EISA zsűrijében a következő szavakkal jellemezték:

"Ez a 8 tintapatronnal működő tintasugaras fotónyomtató kevesebb, mint két perc alatt nyomtatja ki a kiemelkedő minőségű fotónyomatokat, amelyeket már csak be kell keretezni, és készen állnak, hogy kiállítsák őket. Az egyedülálló élesség, a kiegészítő zöld és piros színek, a tökéletes színtelítettség és a megfizethető ár egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ez a könnyen használható nyomtató a lelkes amatőrök és a professzionális fotósok tökéletes segítsége legyen."

A Bubble Jet i9950 volt az első olyan nyomtató, amely a Canon ChromaPLUS technológiájával készült. A színskála egy piros és egy zöld tintával bővíthető, élénkebb, élethűbb nyomatokat eredményezve. A Canon MicroFine Droplet (mikrofinom cseppek) technológiájával nem csak a képek élessége és pontossága növelhető, de a nyomtatás sebessége is - a nyomtató az A3 méretű képeket mindössze 65 másodperc alatt készíti el, ezzel megközelítőleg négyszer gyorsabb, mint a konkurens cégek termékei.

  • Az EISA díjat minden évben több mint 18 európai ország 50 vezető fotó, videó, audio, házimozi és mobil elektronikai magazinjának képviselői osztják ki. Az EISA díjat olyan termékek kaphatják meg, amelyek a legfejlettebb technológiát, legvonzóbb funkciókat, legszebb designt, legergonómikusabb kialakítást és legjobb ár-érték arányt ötvözik. A EISA díjak átadására az idei kölni Photokina kiállításon kerül sor.
Kulcsszavak: díj Canon

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14