Sun: Az összes platformon megelőzte versenytársait növekedésben

forrás Prim Online, 2004. szeptember 8. 11:56
2004 második negyedévében a Sun Microsystems piaci részesedése minden más gyártóénál gyorsabban növekedett úgy az összes operációs rendszert tekintve, mint a UNIX+Linux, vagy a UNIX platformokat nézve - áll a Gartner Dataquest 2004. második negyedévi Worldwide Server Database jelentésében.
Ha éves bontásban vizsgáljuk az eredményeket, a Sun a leszállított egységek számában 38,4 százalékos növekedést ért el, és piaci részesedést szerzett legfontosabb riválisaival szemben. A Sun teljesítményét jelentősen növelte az UltraSPARC IV és Opteron processzoros szerverek, valamint a Netra 240/440 rendszerek iránti kereslet, amely főként a pénzügyi szolgáltatásokkal és kommunikációval foglalkozó cégek, valamint a kormányzati szervek oldaláról jelentkezett.

A UNIX+Linux rendszerek együttes piacán a Sun negyedéves összehasonlításban minden gyártót megelőzött mind a bevételt, mind a leszállított egységek száma szerinti piaci részesedést tekintve - a cég mindkét kategóriában vezető. A Sun UNIX+Linux kategóriában elért növekedése tükröződik bevétel alapján számított piaci részesedésének növekedésében: a cég 6,0 százalékpontos növekedést mondhat magáénak, míg a legközelebbi versenytárs esetében ez az érték mindössze 0,1 pont volt. Piaci térnyerése mellett az aktuális (negyedéves összehasonlítású) növekedési értékkel a Sun az ’Összes operációs rendszer’ kategóriában jelentősen felülmúlta versenytársait.

A legfontosabb növekedési mérőszámok

- A cég minden operációs rendszerű szerverplatform szállításánál növelte darabszám szerinti piaci részesedését, mind éves, mind folyamatos negyedéves bontásban.

-A Sun éves és negyedéves bontásban is nagyobb darabszám és bevétel szerinti növekedést ért el a UNIX-platform kategóriában, mint az öt legnagyobb gyártó együttvéve.

- A vállalat nagyobb bevétel- és egységszám szerint számított piaci részesedésnövekedést produkált a UNIX-szerverek piacán, mint bármelyik versenytársa, és megtartotta vezető helyét. A növekedési értékek éves szinten +2,2 (bevétel) és +7,0 százalék (leszállított egységek), az előző negyedévhez viszonyítva pedig +7,8 és +4,7 százalék voltak.

- A leszállított Opteron és UltraSPARC processzoros berendezések és az ezekhez kötődő bevétel mind negyedéves, mind éves összehasonlításban emelkedett, míg az Itanium processzoros szerverek szállítása az előző negyedévhez képest csökkent.
Kulcsszavak: +céginfo Sun

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50